KOP V. Uluslararası Kop Bölgesel Kalkınma Sempozyumu Başlıyor

KOP 4. Uluslar arası Bölgesel Kalkınma Sempozyumu 26-27 Ekim tarihlerinde Karatay Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Konya’da yapılacak.

KOP V. Uluslararası Kop Bölgesel Kalkınma Sempozyumu Başlıyor

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği ve KOP İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen sempozyumla ilgili olarak KOP Başkanı İhsan Bostancı yaptığı açıklamada, “Bölge Üniversitelerinin birlikte çalışma kültürünü geliştiren, ortak aktiviteler düzenlemesini sağlayan UNİKOP’un, her yıl bölgesel kalkınma sorunlarını masaya yatırdığı belirterek; “Sempozyumlarda belirlenen sorunlara çözümler aranıyor. İlki 2013 yılında Konya’da yapılan Bölgesel Kalkınma sempozyumlarımızın ikincisini 2014 yılında Niğde’de, üçüncüsü 2015 yılında Aksaray’da, dördüncüsü ise 2016 yılında Karaman’da gerçekleştirdik. Bu yıl da beşincisini Konya’da KTO Karatay Üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleştiriyoruz. KOP Bölgesi’nin topyekûn kalkınmasında bölge üniversitelerinin Türkiye’ye model olacak çok yönlü bölgesel kalkınma ipuçlarının verileceği bir etkinlik olması en büyük dileğimizdir.” diye konuştu.

KTO Karatay Üniversitesi Yerleşmesinde 26-27 Ekim tarihlerinde saat 10.00’da açılış ve protokol konuşmalarıyla başlayacak olan sempozyumda Yenilenebilir Enerji Temalı, Tarım - Kırsal Kalkınma Temalı ve Sosyal ve Beşeri Kalkınma Temalı Konuşmalar yapılacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284