Kopan Kolu 3.5 Saatte Yerine Dikilen Atçeken’in Durumu Iyi

Karaman`da pancar makinesine kolunu kaptiran 49 yasindaki Cengiz Atçeken`in sol kolu omzundan koptu. Atçeken`in kopan kolu 3,5 saatlik ameliyatla yerine dikildi.

 Kopan Kolu 3.5 Saatte Yerine Dikilen Atçeken’in Durumu Iyi

Olay 9 gün önce Karaman'in Ekin Özü köyünde tarlada pancar sökümü sirasinda meydana geldi. Babasi ve çevredeki köylüler tarafindan zaman kaybedilmeden kopan koluyla hastaneye kaldirilan Cengiz Adçeken, 3,5 saat süren bir operasyon sonrasi omzuna yeniden dikildi. Kolu omzuna kaynamaya baslayan 3 çocuk babasi Cengiz Atçeken'in yogun bakim servisinden çikarildi. Adçeken 1,5 ay sonra hastaneden taburcu olacak.

Kolunun kopmasina yol açan kazayi hastane yataginda anlatan Cengiz Atçeken, pancar sökümünü rahat yapmak için tarlayi suladigini, fazla yapilan sulama sonucunda pancar söküm makinesinin disleri arasina çamur ve ot biriktigini, kendisinin de makinenin üzerine çikip çamur ve otlari almak isterken bir anda dengesini kaybedip çalisan makinenin üzerine düstügünü söyledi. Elbisesinin makineye takildigini kendisini savurmaya basladigini aktaran Adçeken, hemen babasina makineyi kapatmasini söyledigini aktarip, "Babam da makinenin üstüne çikarak makineyi kapatti. O sirada kolum kopmustu. Yakinlarim hemen ambulansa bilgi verdi ama akrabalarim 112’yi beklemeden özel araçla beni hastaneye yetistirmek istedi. Yolun yarisinda 112 acil servis ekipleri beni ambulansa alarak Karaman Devlet Hastanesi'ne götürdü. Oradan da ambulansla Konya'ya getirdiler." seklinde basindan geçenleri anlatti. Kopan kolu 3,5 saatlik bir operasyonun ardindan omzuna dikilen Adçeken, "Beni ameliyat eden doktora ve ekibine tesekkür ederim." ifadelerini kullandi.
OGLUNUN KOPAN KOLUNU YANINDAN AYIRMADI
Baba Mustafa Atçeken ise oglunun seslenmesi üzerine hemen makinenin yanina gidip durdurdugunu aktarip kazayi söyle anlatti: "Yanina gittigimde sol kolu kopmustu. Hemen bagirdim. Yakinda çobanlar vardi, onlardan yardim istedim. Yardima geldiler. Ambulans gelmeden baska bir araçla hastaneye hareket ettik. Oglumun kolunu yanima alarak araca bindim. Yolun yarisinda 112 acil servis ekipleri tarafindan ambulansa alinarak acil olarak Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldirildi. Burada yapilan ilk müdahalenin ardindan Konya Medicana Hastanesi'ne sevk edildi. Hemen ameliyata alindi ve kopan kolu Ortopedi ve Travmatoloji Uzmani Prof. Dr. Tunç Cevat Ögün tarafindan gerçeklestirilen 3,5 saatlik operasyonla yeniden yerine dikildi."
1,5 AY SONRA KOLUNU KULLANACAK
Kolu yerine diken Konya Medicana Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmani Prof. Dr. Tunç Cevat Ögün ise hastanin 9 gün önce omuz seviyesinden kol kopmasiyla kendilerine getirildigini vurgulayip sunlari söyledi: "Sol kol omuza yakin bir yerden kopmustu. Hastada ayni zamanda akciger yaralanmasi da mevcuttu ama baska bir merkezde gögüs müdahalesi yapilip gögüs tüpü takilmis olarak bize geldi. Hastayi acil sartlarda hemen ameliyata aldik. 3,5 saat süren bir ameliyatla kolu yerine diktik. Daha sonra gögüs yaralanmasiyla hastamiz yogun bakiminda bir süre takip edildi ve durumu iyiye gitti. Kol durumumuzda herhangi bir sikintimiz yok. Ardi ardina pansumanlarimiz devam ediyor. Bugün hastamiz gögüs durumundan düzeldigi için yogun bakimindan çikarip servise aldik. Suan itibariyle kendisi de kolu da gayet iyi. Riskli dönemi de atlatmis görünüyor. Kolunda kirik oldugundan dolayi 1,5 ay sonra sargisini çikaracagiz. Korkulacak bir sey yok. Saglik durumu iyiye gidiyor."

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284