KOP’tan Sosyal Projelere 5 Milyon TL Destek

KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, kısa adı KOPSOGEP olan KOP Sosyal Gelişim Programı kapsamında başarılı olacak sosyal projelere toplam 5 Milyon TL’lik mali destek verileceğini açıkladı.

KOP’tan Sosyal Projelere 5 Milyon TL Destek

Kalkınma Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, KOP Sosyal Gelişim Programı (KOPSOGEP) kapsamında Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya ve Nevşehir’de proje teklif çağrısına çıktı.

Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Sosyal Destek (SODES) Programının bazı KOP illerinde uygulanmadığını belirten KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, SODES kapsamında yer almayan bölge illeri olan Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya ve Nevşehir’e yönelik KOPSOGEP mali destek programının hayata geçirileceğini söyledi.

“Hedefimiz dezavantajlı gruplar”

KOPSOGEP’in ana hedefinin; dezavantajlı kesimler ile özel politika gerektiren gruplar olduğunu ifade eden Başkan Bostancı, bu kapsamda hazırlanacak başarılı projelere mali destek sağlanacağını belirterek şunları söyledi:

“Bu programı, KOP Bölgesinin kalkınmasını hızlandırmak amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde hazırladığımız KOP Eylem Planının "Beşeri ve Sosyal Yapının Güçlendirilmesi" ekseni altında yürüteceğiz. Bir bölgesel sosyal kalkınma programı olarak tasarlanan KOPSOGEP ile Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya ve Nevşehir illerinde yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermeye, toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi güçlendirmeye ve toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamaya yönelik projeleri desteklemeyi amaçlamaktayız. Proje yürütücülerimiz ile birlikte öncelikle mevcut sosyal sorunlara ilişkin kalıcı çözümler üretmek istiyoruz.” dedi.

Sosyal Projelere Toplam 5 Milyon TL

Programın toplam bütçesinin 5 Milyon TL olduğuna değinen Başkan Bostancı; KOPSOGEP’e sadece kamu kurum ve kuruluşlarının başvurabileceğini hatırlatarak, ‘Sosyal İçerme’, ‘Mesleki Gelişim’, ‘Kültür, Sanat‘ ve ‘Spor’ konu başlıklarında hazırlanan ve başarılı bulunan projelere en düşük 50 bin TL, en yüksek 500 bin TL tutarında mali destek verileceğini de sözlerine ekledi.

Kamu kurum ve kuruluşlarının projeleri ile katılabileceği programa başvurular 23 Temmuz 2017 tarihine kadar proje.kop.gov.tr internet adresinden yapılacak. Kurumların İl Müdürlükleri 3, İlçe Müdürlükleri ise en fazla 2 proje başvurusu yapılabilecek. Her kurumun en fazla bir projesi mali destek almaya hak kazanacak.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2017, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284