Köse Yazarlari, Kmü Rektörünün Ögrenci Ziyaretlerini Yaziyor

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in toplumla içiçe bir üniversite olmayi hedefleyen uygulamalari, bazi köse yazarlari tarafindan övgüyle gündeme getirildi.

Köse Yazarlari, Kmü Rektörünün Ögrenci Ziyaretlerini Yaziyor
Larande.com yazarlarindan Abdulkadir Yusufoglu “Aaa Bu da mi Oldu?” baslikli yazisinda, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’in yurtta kalan ögrencileri ziyaret etmesini takdir ettigine yönelik bir yaziyi kaleme aldi.
Abdulkadir Yusufoglu, Rektör Gökmen’in ögrencilerini ziyaret etmesiyle ilgili haberi okuyunca saskinligini gizleyemedigini su satirlarla ifade etti: “Larende.com’a baktigimda bir haber gözüme ilisti. ‘Rektör’den Ögrencilere Ziyaret Sürprizi’ basligi ile veriliyordu haber.. ‘Gökmen, ögrencileri ve ögrenci ailelerini evlerinde ziyaret edecek’ alt basligiyla da devam ediyordu. Önce birkaç dakika öylece kalakaldim. Sonra basimi saga sola salladim. Uyku hali gibi bir durum yoktu. Gördügüm ve okudugum dogruydu!”
Yazisinda; Rektör Gökmen’in sivil toplumla barisik bir üniversite anlayisini yeniden sekillendiren girisimine dikkat çeken Yusufoglu, okurlara 28 Subat sürecini hatirlatarak, o dönemde basta rektörlerin egitim yerine siyasal faaliyetler yaptigini ifade etti.
Rektör Gökmen’in izledigi yolun günümüzde ne kadar degerli oldugunu açiklayan yazar Yusufoglu, “Yil 2011… Bir üniversite rektörü ögrencilerini kaldiklari yurtlarda ya da evlerde ziyaret edecegini açikliyor. Onlarin hallerini, hatirlarini sormayi düsünüyor. Düsünün siz bu ögrencilerin motivasyonunu…
Ögrenciler bu ziyaretlerle, motive olmanin ötesinde, bir birey olduklarinin, kendilerine deger verildiginin de ayrica farkina varacaklardir” yorumunu yapti.
Yusufoglu yazisinda, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’e çok tesekkür etti ve güzel ülkemizde güzel bir sey daha yaptigi için Rektör Gökmen’e hayranligini belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284