KOSGEB KMÜ’de Tanitim Yapti

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (PTTO) ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanligi (KOSGEB) Karaman Hizmet Merkezi Müdürlügü isbirliginde ‘KOSGEB Destek Programlari Bilgilendirme Toplantisi’ düzenlendi.

KOSGEB  KMÜ’de Tanitim Yapti

KMÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçeklesen tanitim toplantisina KMÜ Rektör Yardimcisi ve Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Yildirim ile KOSGEB Karaman Hizmet Merkezi Müdürü Mevlüt Tavsan, PTTO Koordinatörü Doç. Dr. Savas Sönmezoglu, ögretim elemanlari ve ögrenciler katildi.
Programin açilis konusmasini yapan Prof. Dr. Ahmet Yildirim, KMÜ Proje ve Teknoloji Transfer Ofisinin yogun çalismalar yapan bir birim oldugunu belirterek, “Böylesine faydali programlarin hepimiz için verimli olacagini ve bu program sonucunda KOSGEB’den yararlanma oraninin da artacagini umut ediyorum.” dedi.
KOSGEB’in tanitiminin yapildigi slayt gösterisinin ardindan konusan KOSGEB Karaman Hizmet Merkezi Müdürü Mevlüt Tavsan ise Karaman’da bulunan KOBI’lere ve sanayicilere destek saglamak amaciyla çalismakta olduklarini belirterek, KOSGEB’in kurulusu ve gelisimi hakkinda bilgi verdi. KOSGEB’in destek programlarindan yararlanacak ve yararlanamayacak firmalarin Bakanlar Kurulu karari ile belirlendigini ve tanimlandigini anlatan Mevlüt Tavsan, KOSGEB bünyesinde firmalara isletme gelistirme, kredi faiz destekleme, danismanlik yapma ve yönlendirme gibi hizmetler sunuldugunu ifade etti. KOSGEB Kanunu’nun degismesiyle KOSGEB desteklerinin hedef kitlesinin de degistigini belirten Mevlüt Tavsan söyle konustu: “Önceden sadece imalat ve sanayi KOBI’leri yararlanirken, simdi ise tüm KOBI’ler bu desteklemelerden yararlanabiliyor. KOSGEB’in hedef kitlesi 400 binden 3.4 milyon KOBI’ye çikti. Bunun sonucunda büyümeye ihtiyaç duyuldu ve 77 ilde KOSGEB hizmet merkezi ile çalismalarimiz devam ediyor.”
Desteklemelerden yararlanmak için firmalarin yapmasi gerekenleri anlatan Mevlüt Tavsan yapilan basvurularin mesleginde uzman kisilerce incelendigini ve gerekli sartlari tasiyan firmalarin kabulünün ardindan ödemelerinin yapildigini söyledi. Desteklemelerin geri ödemeli ve geri ödemesiz olmak üzere iki çesit oldugunu hatirlatan Mevlüt Tavsan, “Geri ödemesiz desteklemelerin yetersiz oldugu durumlarda firmalara ihtiyaçlarini giderebilmeleri için geri ödemeli desteklemelerle kredi takviyesi yapilmaktadir.” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284