Köy Okulu Bahçesine Elbirligiyle 500 Fidan Diktiler

Karaman merkeze bagli Bozkandak Köyü’nde yer alan ve tasimali egitim kapsamina giren Bozkandak Ortaokulu, çevre düzenlemelerine devam ediyor.

Köy Okulu Bahçesine Elbirligiyle 500 Fidan Diktiler

Karaman merkeze bagli Bozkandak Köyü’nde yer alan ve tasimali egitim kapsamina giren Bozkandak Ortaokulu, çevre düzenlemelerine devam ediyor. Egitim-ögretim yilinin basindan bu yana hem halkin destegi hem de il özel idaresinin katkilariyla yapilan çalismalar neticesinde okulda gözle görülür degisikler meydana geldi. Atil durumda olan engebeli alanlar düzeltilip kullanilabilir hale getirildi. Simdi de okul idaresi, ögretmenleri ve ögrencileri tarafindan bahçeye 500 fidan dikildi. Çam, Mavi selvi, Karaçam ve sedir fidanlarinin dikiminde Bozkandak köylüleri de bulundu.
8. sinif ögrencileri Hüseyin Yuvak ve Yavuz Yilmaz bu konuyla ilgili duygu ve düsüncelerini su sekilde özetledi: ”Böyle bir okulu kendi gayretleriyle, devletten tek kurus almadan yapan bir halkin, fidan çalismalarinda olmamasi yadirganirdi. Okul yapiminda biz de elimizden gelen gayreti göstermistik. Simdi de etrafini güzellestirmeye çalisiyoruz.”
Okul Müdürü Tevfik Ari da “Okul bahçesine dikilen 500 fidani temin eden Yunus Emre Kültür Vakfi Yönetim Kurulu üyesi Hasan Hüseyin Cengiz’e tesekkürlerimi ifade etmek istiyorum.” dedi. Dikim çalismalarinda katkida bulunan köy halki adina açiklama yapan Köy Muhtari Ibrahim Uyar, “Önceki senelerde de böyle çalismalar yapildi. Biz o zaman da gelip yardimci olmustuk. Bu bizim için sereftir. Peygamber Efendimiz’in hadisi ortada. Fidan dikmenin öneminden bu derece bahsederken bizim kenarda seyretmemiz dogru olmazdi. Ayrica bu okula ve ögrencilerimize hizmet eden bütün idareci ve ögretmenlerimize minnet borçluyuz.” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284