KPSS Adaylarina Dolandiricilik Uyarisi

KPSS sonuçlarina göre ise yerlestirme vaadiyle para toplayan dolandiricilara dikkat!

KPSS Adaylarina Dolandiricilik Uyarisi

ÖSYM, Kamu Personel Seçme Sinavi (KPSS) sonuçlarina bagli olarak, adaylari, kadrolara yerlestirme yapacagini iddia ederek para talep eden kisilere kanmamalari konusunda uyardi.
ÖSYM’den yapilan yazili açiklamada, KPSS sonuçlarina bagli olarak kamu kurum ve kuruluslarina yerlestirme yapacagini iddia ederek adaylardan para alan kisilerin bulundugu bilgisinin ulastigi belirtildi.
Bu yilin KPSS sonuçlarinin açiklandigi ve adaylarin bu sonuçlara bagli olarak 19-28 Kasim 2012 tarihleri arasinda KPSS 2012/2 Tercih Kilavuzu’nda bulunan kadro ve pozisyonlardan tercihlerini yapacaklari ifade edilen açiklamada, sunlar kaydedildi:
"Tercihler, ÖSYM’nin internet adresinden adayin TC Kimlik Numarasi ve sifresi girilerek yapilacaktir. Tercihler yapilirken tercih edilmek istenen kadro ve pozisyonun kosullari dikkatlice incelenmelidir. Tüm yerlestirme islemlerinde oldugu gibi KPSS’de de yerlestirme islemi tamamen bilgisayarla, adaylarin puanlarina, tercihlerine, kadro ve pozisyonun kosullarina göre yapilmaktadir. Yerlestirme islemleri tamamlandiktan sonra yerlestirme sonuçlari ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulmaktadir. Yerlestirmeye iliskin sayisal bilgiler ve yerlestirme sonucunda olusan en küçük ve en yüksek puanlar da tüm ögrenim düzeylerinde ayri ayri olmak üzere adaylarla birlikte kamuoyunun bilgisine sunulmaktadir. Tercih Kilavuzu’nda yer alacak kadro ve pozisyonlara baska bir sekilde yerlestirme yapilmasi söz konusu degildir. Merkezimizce KPSS sonuçlarina bagli olarak yapilan yerlestirmelerde, tercih yapan adaylardan yerlestirme ücreti kesinlikle alinmamaktadir."
Açiklamada, adaylara kadrolara yerlestirme yapacagini iddia ederek para talep eden kisilere kanmamalari, kendilerinden bu ve benzeri vaatlerle para almak isteyen kisileri emniyet birimlerine bildirmelerinin yararina olacagi vurgulandi.
Tercih Kilavuzu 19-28 Kasim’da yayimlanacak
Öte yandan Kamu Personeli Seçme Sinavi’na (KPSS) giren adaylarin ortaögretim, ön lisans ve lisans düzeyinde tercih yapabilecegi KPSS Tercih Kilavuzu 19-28 Kasim 2012 tarihleri arasinda ÖSYM’nin internet adresinden yayimlanacak.
Bazi kamu kurum ve kuruluslarinin kadro ve pozisyonlarina yerlestirme yapmak amaciyla adaylardan tercih alinacak.
ÖSYM’den yapilan açiklamaya göre, "Kamu Görevlerine Ilk Defa Atanacaklar Için Yapilacak Sinavlar Hakkinda Genel Yönetmelik" hükümleri uyarinca bazi kamu kurum ve kuruluslarinin kadro ve pozisyonlarina yerlestirme yapmak amaciyla adaylardan tercih alinacak.
Bu amaçla hazirlanan Kamu Personel Seçme Sinavi KPSS-2012/2 Tercih Kilavuzunda, ortaögretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayri olmak üzere tercih yapilabilecek kadro ve pozisyonlar yer aliyor.
Kilavuz 19-28 Kasim 2012 tarihleri arasinda ÖSYM’nin "//www.osym.gov.tr" internet adresinden yayimlanacak.
Adaylarin kilavuzda yer alan kadro ve pozisyonlari tercih edebilmeleri için, 7-8 Temmuz 2012 ve 22-23 Eylül 2012 tarihlerinde yapilmis olan Kamu Personel Seçme Sinavlarindan (2012-KPSS Lisans ve 2012-KPSS Ortaögretim/Önlisans) birine girmis ve bu sinavlarin en az birinden ilgili KPSS puanini almis olmasi gerekiyor.
Yerlestirme islemlerinde ortaögretim mezunlari için KPSSP94, önlisans mezunlari için KPSSP93 ve lisans mezunlari için KPSSP3 puani kullanilacak.
Adaylar tercihlerini 19-28 Kasim 2012 tarihleri arasinda, kilavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden TC Kimlik Numaralari ve sifrelerini kullanarak kendileri yapacak.
Tercih süresinin kesinlikle uzatilmayacagi belirtilen açiklamada, yerlestirmeye basvuracak adaylarin kilavuzu dikkatle incelemeleri önerildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284