Kurban Bayraminiz Kutlu Olsun

Kurban Bayrami nedeniyle ilimiz Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez ile Il Genel Meclisi Baskani Mustafa Bayir bir mesaj yayinladi.

Kurban Bayraminiz Kutlu Olsun
Elvan mesajinda, “Her daim yeni bir heyecan ve cosku içinde idrak ettigimiz dini bayramlarimizin, Milletimiz ve tüm müslümanlar için ifade ettigi anlam ve manayi anlamak, bunun gereklerini yapmak, birlik ve beraberlik içinde karsilikli sevgi ve sayginin paylasilmasi ile mümkündür. Bayramlar, özellikle de dini bayramlarimiz insanlarin birbirleriyle olan darginliklarini unuttuklari, baristiklari, kardesçe kucaklastiklari günlerdir. Nerde o eski bayramlar diyerek her geçen gün biraz daha unutulmaya yüz tutmus adetlerimizi, geleneklerimizi, geçmiste kalan birtakim güzel aliskanliklar olarak hatirlamak yerine, bizi biz yapan geleneklerimizi yeniden ayni cosku, heyecan ve suurla yasama gayreti içinde olmaliyiz. Sonraki nesillere aktaracagimiz miraslar içinde en önemlilerinden olan bu adetler, millet ve ülke olarak tarih içindeki yerimizi de özel bir konuma yerlestirecektir. Geleneklerini, örf ve adetlerini zaman içinde korumasini bilmis, inanci ile bunlari birlestirmis olan toplumlar tarih sahnesinde yer almaya devam edecektir.  Yakin zamanda yasadigimiz deprem felaketi ve milletimizi aci içinde birakan terör eylemlerine ragmen sevgimizi, dostluklarimizi ve güzelliklerimizi paylasma çabasinda oldugumuz bu günler vesilesiyle Kurban Bayraminin ülkemiz ve milletimiz basta olmak üzere tüm müslüman alemine ve insanliga huzur, baris ve mutluluk getirmesini diler, Karamanli hemserilerimin ve milletimizin bayramini tebrik ederim” dedi.
Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez yayinladigi bayram mesajinda, “Toplumsal birligimizi saglayan degerlerin hatirlandigi, güzelliklerin ve iyiliklerin yogun olarak yasandigi, yasamimizda önemli yeri bulunan bayramlarimiz; milli birlik ve beraberligimizin korunmasina, huzura, ve millet olarak kendimizi yeniden degerlendirmeye, maddi - manevi degerlerimizi hatirlamaya ve yasamaya vesile olan, kaygilarin, sikintilarin geri plana itildigi, sevginin, sayginin ve hosgörünün pekistigi, insan iliskilerinin güçlendigi, umutlarin canlandigi, Kurban Bayramini sizlerle beraber kutlamanin mutlulugu içerisindeyim. Bu nedenle; Kurban Bayramini vatandaslarimizin rahat ve huzur içerisinde geçirmesi için asayis ve trafik yönünden gerekli tedbirlerimiz alinmistir. Bayram öncesi vatandaslarimizin yogun olarak bulundugu kurban pazar yerleri ve alisveris merkezlerinde; muhtemel hirsizlik, dolandiricilik olaylarina karsi vatandaslarimizin dikkatli olmalari; her hangi bir olumsuzluk oldugunda 155 Polis Imdat ve 2138641 numarali telefonlarina bilgi vermelerini, Bayramlarda trafik yogunlugunun artmasi sebebiyle, bazen küçük bir dikkatsizlik sonucu meydana gelen trafik kazalarinin aile ve toplum hayatinda yarattigi yikimi hepimiz yakindan görüyor ve yasiyoruz. Bayram sevincinin aciya dönüsmemesi için tüm vatandaslarimizi, trafik kurallarina uymaya, daha dikkatli davranmaya ve üzerine düsen sorumluluklari yerine getirmeye davet ediyorum. Vatandaslarimizin rahat, huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini saglamak, trafik kazalarini asgariye indirmek amaciyla Bölge Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ve Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügü ekiplerince bir dizi tedbirler alinmistir. Terminallere giris ve çikis yapan bütün otobüslerin; tasimacilik yetki belgeleri, zorunlu mali mesuliyet ve zorunlu ferdi kaza koltuk sigortalari, takograflari, sürücülerin sürücü belgesi, alkol durumu, araçlarin fenni muayene durumu titizlikle kontrol edilerek, araçlarda teknik yönden bir eksiklik ariza tespiti halinde gerekli yasal islem yapilacaktir. Trafik kontrollerinde sürücü ve yolcularin emniyet kemeri kullanmasina, asiri hiz, hatali sollama, yakin takip ve serit ihlali gibi trafik kazalarinin olusumunda büyük rol oynayan kural disi davranislarin , video kamera radarli ekip araçlari ile hiz denetimlerine agirlik verilecektir. Yorgun, uykusuz ve dalgin araç kullandigi tespit edilen sürücüler uyarilarak müsait yerlerde dinlenmeleri saglanacaktir. Bayramda agir tonajli araçlar gerek görülmesi halinde uygun yerlerde kisa süreler ile trafik akimi normale dönünceye kadar bekletilmesi gibi birtakim tedbirler alinmistir. Bu vesile ile; Karamanli hemsehrilerimin Kurban Bayramini en içten dileklerimle kutlar, saglikli ve huzurlu bayram geçirmelerini dilerim” dedi.
Il Genel Meclisi Baskani Mustafa Bayir’da yayinladigi mesajinda, “Bayramlar, insanlar arasindaki karsilikli sevgi ve sayginin perçinlendigi, insanlarin birbirleri ile olan darginliklarini unutarak kardesçe kucaklastiklari günlerdir. Ayrica bayramlar milli ve dini duygularin, inançlarin, örf ve adetlerin uygulanip sergilendigi, bir toplumda millet olama suurunun sekillendigi ve kuvvetlendigi günlerdir. Hep bir arada sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dilegi ile Kurban Bayraminiz kutlu olsun” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284