Kursiyerler Hünerlerini Sergilediler

Ilimiz Halk Egitim Merkezinde asçilik kursuna katilan kursiyerler hazirladiklari birbirinden güzel yemeklerle protokol üyelerine yemek ziyafeti verdiler.

Kursiyerler Hünerlerini Sergilediler

Halk Egitim Merkezinde gerçeklestirilen yemege Vali Vekili Ferhat Burakgazi, Vali Yardimcisi vekili Erkan Isa Erat, Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, daire müdürleri, Halk Egitim Müdürlügü personeli, kursiyerler ve aileleri katildi.
Cennet Tartanoglu’nun egitmenliginde 20 Subatta baslayan asçilik kursuna katilan kursiyerler sertifikalarini almadan önce  protokol üyelerine kursta ögrenmis olduklari Türk mutfaginin essiz yemeklerinden ve tatlilarindan olusan yemeklerden ikram ettiler. Hafta içi 18.00- 21.00 saatleri arasinda yapilan ve 13 kursiyerin sertifika almaya hak kazandigi asçilik kursunda kursiyerler hazirladiklari birbirinden güzel yemeklerle protokol üyelerinden tam not aldilar.
Asçilik kursunda usta ögretici olan Cennet Tartanoglu kurs hakkinda verdigi bilgide, “Kursumuz 20 Subat 2012’den bugüne kadar devam etti. Kursiyerlerimiz kursumuzun neticesinde bugüne kadar ögrendiklerimizi sizlerle paylasalim, beraber yiyelim,  beraber içelim istediler. Bizler kursiyerlerimizin, saglikli bir ortamda, saglikli bilgilerle donatilarak, bundan sonraki hayatlarinda yeni bir bakis açisi kazandirmak istedik. Yaklasik üç ayimizi beraber geçirdigimiz kiymetli kursiyerlerimizi tebrik ediyorum, tesriflerinizle sereflendirdiginiz için de sizlere tesekkür ediyorum” dedi.
Yemegin ardindan bir konusma yapan Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, “Kursiyerlerimiz hazirlamis olduklari yemeklerle harika lezzetler ortaya çikarmislardir. Onlar kurs süresince aldiklari egitimin hakkini verdiklerini göstermisler ve iyi bir asçi olmuslardir. Kendilerini tebrik ediyorum ve basarilarinin devamini diliyorum”dedi.
Vali Vekili Ferhat Burakgazi’de “Yeme-içmenin vazgeçilmez bir ihtiyaç, saglikli yasam açisindan bir yasam kültürü ve bir sanat olduguna inandigimiz için, ilimiz Halk Egitim Merkezinde açmis oldugumuz Asçilik kursunda, kursta egitim veren Cennet Tartanoglu ile yaklasik 15 kisilik bayan kursiyerlerimiz 3 ay boyunca almis olduklari egitim ve tecrübe ile asçi adayi arkadaslarimiz burada yapmis olduklari birbirinden güzel, lezzetli yemeklerle iyi bir asçi olduklarini da ispatlamis oldular. Kendilerini kutluyorum. Kurs süresince basarili olan kursiyerlerimizi tebrik ediyorum, basarilarinin devamini diliyorum, ayni zamanda kazanmis olduklari mesleklerinin kendilerine hayirli olmasini temenni ederim” dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284