Kurtderesi Köyü’nde Yürütülen Hayvancılık Faaliyetleri İçin Bir Araya Gelindi

Merkeze bağlı Kurtderesi Köyü’nde yaşayan vatandaşların yıllardır hayvancılık konusunda süregelen yer sorunu ile ilgili İl Genel Meclisinde Başkan Adem Kapar başkanlığında bir toplantı yapıldı.

Kurtderesi Köyü’nde Yürütülen Hayvancılık Faaliyetleri İçin Bir Araya Gelindi

Toplantıya Milli Emlak Müdürü Hüdaverdi Erol, Gıda-Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özçalık, Gıda-Tarım ve Hayvancılık Mera Şube Müdürü Süleyman Yavuz, Kurtderesi Muhtarı Mevlüt Aygün ve azaları ile İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Samet Sucu katıldı.
Toplantı ile ilgili açıklamalarda bulunan Kapar: “Kurtderesi köyümüzde vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu geçimini büyükbaş hayvancılık ile uğraşarak sağlıyor. Geçim kaynaklarının ekonomilerine olan katkısını arttırmak için hayvancılığı köyün dışında yapmak istiyorlar. Bunun için yıllardır hazineden hayvancılık yapacakları bir yer talepleri var. Bununla ilgili 100’den fazla üyesi olan bir de kooperatif kurarak gerekli hazırlıkları yaptılar. Biz de yıllardır Kurtderesinde yaşayan vatandaşlarımız için çözülemeyen bir sorun olan bu konu için müdürlerimizle ve muhtarımızla bir araya geldik. Yer temini için yapılması gerekenler ile ilgili yol haritamızı belirledik. İnşallah kısa sürede çözüme ulaşacak ve köylümüz isteğine kavuşacak. Vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun diyor, emeği geçen ve bu konuda çaba sarf eden tüm müdürlerime ve Kurtderesi muhtarımız ve azalarına teşekkür ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2019, 15:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284