Kusaklar Bulusuyor Yarismasina Basvurular Basladi

Gençlik ve Spor Bakanligi Egitim, Kültür ve Arastirma Genel Müdürlügü tarafindan; gençlerin gelisimine katki saglamak amaciyla egitim ve kültür alaninda yapilabilecek faaliyetleri planlamak, gençlerin bilim, sanat ve kültür alanlarina ilgisini arttirmaya yönelik faaliyetler yürütmek ve bu kapsamda yürütülen faaliyetleri desteklemek amaciyla organize edilen `Kusaklar Bulusuyor` inceleme, arastirma ve belgeleme yarismasi basvurulari basladi.

Kusaklar Bulusuyor Yarismasina Basvurular Basladi

Yarisma köylerde yasayan gençlerin kentleri, kent yasamlarini ve kent kültürünü nasil degerlendirdiklerini anlamak, Köylerde yasayan gençlerimizin gözünden kent hayatinin avantajli ve dezavantajli yönlerini açiga çikarmak, Kentlerde yasayan gençlerin büyüklerini köylerde ziyaret etmelerini saglamak, Kentlerde yasayan gençlerimizin tarihî, kültürel, geleneksel degerlerimizi tanimalarini, yasatmalarini ve kayit altina almalarini saglamak, Gençlerin, yaslilarla baglarini güçlendirmek, Gençlerin elde ettikleri bilgileri özgün bir biçimde sunmalari saglanarak üretkenliklerini desteklemek, Türkçenin gençler tarafindan dogru ve etkin biçimde kullanilmasini tesvik etmeyi amaçliyor.
Eserler 1 Mart 2013 tarihine kadar teslim edilecek. 1-25 Mart tarihlerinde yapilacak degerlendirmenin ardindan yarismada dereceye girenler 3 Mayis’ta açiklanacak. Ödül töreni ise 19 Mayis’da gerçeklestirilecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284