Kutlu Dogum Sokagi Açildi

Karaman Il Müftülügü, Karaman Belediyesi ve Tüm Çalisanlar Dernegi Kutlu Dogum Haftasi münasebetiyle Gazipasa Caddesinde ‘Kutlu Dogum Sokagi’ açtilar. 23 farkli konuda 333 hadis ile birlikte tüm sahabe efendilerimizin isimlerinin yer aldigi sokakta ayrica ‘Kutsal Emanetler Sergisi’ de açildi. Sokagin açilisi nedeniyle Attariye Camii önünde bir program yapildi.

Kutlu Dogum Sokagi Açildi
Merkez Hacibey Cami Müezzin Kayimi Adem Toz’un Kurani Kerim tilaveti ile baslayan programin açilis konusmasini Il Müftüsü Nuri Degirmenci yapti. Degirmenci, Karaman’da bu yil Kutlu Dogum Haftasi etkinlikleri kapsaminda yaptiklari programlarin Türkiye’de ilk olduguna dikkatleri çekerek emegi geçen herkese tesekkür etti. ‘Herkes O’nu Okuyor ve Seç Yildizini Yasat Projesi’ kapsaminda 17 bin ögrencinin, 250 tutuklu ve hükümlünün Peygamber Efendimizin hayatindan sinava girdiklerini, Pazar günü yapilacak etkinlikle 10 bin fidanin dikilecegini dile getiren Degirmenci, bugün Karaman’in en islek caddelerinden Gazipasa caddesinde güzel bir uygulamaya imza atildigini belirtti. Karamanli esnafin ve alisverise gelecek vatandaslarin çocuklari ile istifade edebilecegi güzel bir projenin hayat geçirildigine dikkatleri çeken Degirmenci, maddi anlamda güzel bir bereketin de yasanacagina cani gönülde inandigini ifade etti.
Attariye Cami önündeki törene Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Kemal Çokdinç, Il Genel Meclis Baskani Mustafa Bayir, Belediye Baskan Yardimcisi Osman Ünüvar, Il Özel Idare Sekreteri Salih Baldiz, Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, ISKUR Il Müdürü Kemal Ates ve Sosyal Güvenlik Kurumu Il Müdürü Yasar Yilmaz, Il Saglik Müdürü Nuriye Ulu ve çok sayida vatandas katildi. Kurdelasi güllerden yapilmis Kutlu Dogum Sokagi’nin açilisindan sonra protokol üyeleri sokagi gezdiler. Kutlu Dogum Asi’n da ikram edildigi program caddede açilan Kutsal Emanetler sergisi ve gida kermesinin gezilmesi ile sona erdi.
Caddede isyerleri olan esnaf Kutlu Dogum Sokagi’nin kendileri için çok anlamli olduguna dikkatleri çekerek islerinin bereketli olmasina vesile olacagini belirtti. Alisverise gelen ögretmen Nuh Kar ile Vanli Ferhat Coskun Türkiye’de ilk kez rastladiklari bir uygulamanin Karaman’da hayata geçirildigini söyleyerek benzeri uygulamalarin devam etmesini temenni ettiklerini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284