Kuyumcudan Gerdanlik Çalarken Kameraya Yakalandilar

Karaman`da bir kuyumcu dükkanina müsteri gibi gelen 3 hirsizin, besinci denemede vitrindeki gerdanligi çalma ani güvenlik kamerasi tarafindan kaydedildi.

Kuyumcudan Gerdanlik Çalarken Kameraya Yakalandilar
Edinilen bilgiye göre, Sariveliler ilçesinde girdikleri kuyumcunun vitrininden 60 bin lira degerinde 25 adet altin bilegi çalan 3 hirsiz, daha sonra otomobillerine binerek Ermenek ilçesine gitti. Hirsizlar, burada da müsteri gibi girdikleri kuyumcu dükkaninda altin alma bahanesiyle tezgahtari oyalamaya basladi. Hirsizlardan ikisi altin yüzüklere bakmak için bayan tezgahtarin dikkatini dagitmak suretiyle oyalarken, diger hirsiz da etrafi gözetleyerek, çalabilecegi altini gözüne kestirmeye basladi.
Hirsizlar, zaman zaman kuyumcuya gelen müsterilerden dolayi tedirgin olsalar da çeyrek altinlarla birlikte vitrindeki 10 bin lira degerindeki gerdanligi kimseye fark ettirmeden çalmayi basardi. Amaçlarina ulasan hirsizlar, tezgahtara begendikleri yüzük için paralarinin yetismedigini, bankadan para çekip hemen geleceklerini söyleyerek kuyumcudan hizla uzaklasti. Bir süre sonra Sariveliler ve Ermenek ilçesindeki kuyumcular altinlarin çalindigini fark ederek durumu hemen polise bildirdi.
HIRSIZLARIN YAKALANMASI IÇIN NEFES KESEN TAKIP
Iki ilçede bir saat arayla iki kuyumcu dükkanindan altin hirsizliginin gerçeklesmesinin ardindan Ermenek ve Sariveliler Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri çalisma baslatirken, durumu da Karaman Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü'ne bildirdi. Sahislarin eskallerinin belirlenmesinin ardindan yola çikan Asayis Sube Müdürlügü'ne bagli Hirsizlik Bürosu dedektifleri, önce sahislarin bindikleri aracin plakasini tespit edebilmek için seyrettikleri güzergahlarda çalisma baslatti. Yapilan çalisma neticesinde hirsizlik zanlilarinin Sariveliler ile Konya'nin Taskent ilçesi arasinda bulunan bir petrol istasyonundan araçlarina yakit aldiklari belirlendi. Petrol istasyonunun güvenlik kamerasi kayitlarini inceleyen ekipler, sahislarin bindikleri aracin Osmaniye iline kayitli 80 plakali Murat 124 oldugunu tespit etti.
OSMANIYE POLISI ILE ORTAK OPERASYON
Asayis Subesi'ne bagli Hirsizlik Bürosu dedektifleri, hirsizlarin Osmaniye'ye geri dönmüs olabilecekleri ihtimaline karsi Osmaniye Emniyeti ile irtibata geçti. Sahislarin güvenlik kameralarindan alinan fotograflari ile bindikleri aracin plakasi Osmaniye polisine internet ortaminda gönderildi. Fotograflari inceleyen Osmaniye polisi, sahislarin çok sayida hirsizliktan sabikasi bulunan Emrah A. (26), kardesi Erkan A. (23) ve amca çocuklari Tayfur A. (32) oldugunu belirledi. Bunun üzerine Osmaniye polisi, sahislarin evlerine gelip gelmedigini kontrol etmek amaciyla gittiklerinde aracin evin önünde park halinde oldugunu gördü. Savciliktan alinan izinle eve operasyon düzenleyen Osmaniye polisi, 3 hirsizlik zanlisini da çaldiklari altinlarla birlikte yakaladi. Gözaltina alinan 3 zanli daha sonra Karaman'dan giden ekiplere teslim edildi.
HIRSIZLAR ALTINLARI SATAMADAN 12 SAAT IÇINDE YAKALANDI
Hirsizlari Osmaniye Emniyetinden teslim alan Karaman Polisi, zanlilari genis güvenlik tedbirleri arasinda hirsizligin gerçeklestigi Sariveliler ve Ermenek ilçesine getirdi. Burada ifadeleri tamamlandiktan sonra adliyeye sevk edilen 3 hirsiz, tutuklanarak Ermenek Cezaevi'ne kondu. Hirsizliktan çok sayida sabikasi bulunan zanlilarin Kirsehir'de 2, Yozgat'ta 1 ve Çankiri'da 14 is yerinden daha ayni yöntemle hirsizlik yaptiklari ögrenildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284