Kâzimkarabekir Karantinaya Alindi

Kâzimkarabekir Belediye Baskani Kol: `Mahallemiz karantinaya alindi.

 Kâzimkarabekir Karantinaya Alindi

Belediye olarak biz gerekli ilaçlama çalismalarini yaptik. Kuduz vakasindan etkilenen ailenin de asilari yapildi"

- Kurban Bayrami ziyareti için ilçedeki kiz kardesinin evine gelen bir kadin da kuduz karantinasi nedeniyle günlerdir evine dönemiyor
Kazimkarabekir ilçesinde Kurban Bayrami'nda yasanan kuduz at vakasi nedeniyle baslatilan karantina uygulamasi devam ediyor.
Kazimkarabekir Belediye Baskani Mustafa Kol, gazetecilere yaptigi açiklamada, Kurban Bayrami'nda Boyaci Mahallesi'nde basibos atin bir çocugu isirmasiyla ortaya çikan kuduz vakasinin ardindan ilçede her türlü tedbiri aldiklarini söyledi.
Üzücü bir olay yasadiklarini anlatan Kol, "Mahallemiz karantinaya alindi. Belediye olarak gerekli ilaçlama çalismalarini yaptik. Kuduz vakasindan etkilenen ailenin de asilari yapildi. Diger hayvanlar da asilanacak. Ilçedeki basibos hayvanlari topladik. Su an kuduz vakasi sadece tek mahalleyle sinirli" dedi.
Kuduz at tarafindan isirilan Enes Kaçar'in (10) teyzesi Hatice Uçar da AA muhabirine yaptigi açiklamada, kiz kardesi ve yegenlerini bayramda ziyaret için ilçeye geldigini söyledi.
Yegeni Enes'i isiran mahallede basibos gezen atin ertesi gün öldügünü ifade eden Uçar, söyle konustu:
"Atin kuduz oldugu bilgisi gelince hemen basta Enes olmak üzere tüm aile fertlerine kuduz tedavisi baslatildi. Ayrica mahalle karantinaya alindi ve her taraf dezenfekte edildi. Bayram bitmesine ragmen mahalle karantinada oldugu için misafirlige geldigimiz evden ayrilamiyoruz. Ev halki olarak tedavimiz devam ediyor. Su anda bir sikinti yok ama kimseye gidip gelmiyoruz. Karaman'a evime de gidemiyorum."
Atin isirdigi küçük Enes ise sokakta gezen ati sulamak için yakaladigini ancak elini isirmak istedigini belirterek, "Elimi kaçirdim. Sonra gögsümden isirdi. Agladim eve kaçtim. Evde biraz uyudum. Ertesi gün at ölmüs. Bana igne vurmaya basladilar" diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284