Kâzimkarabekir Pasa Konulu Konferans Yapildi

Kurtulus savasi kahramanlarimizdan Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadasi hemserimiz Kâzimkarabekir Pasa ölümünün 64. yilinda düzenlenen konferansla anildi.

Kâzimkarabekir Pasa Konulu Konferans Yapildi
Piri Reis Kültür Merkezi’nde yapilan konferansta konusan Vali Süleyman Kahraman, “Tarihimizde önemli bir yeri olan Kâzimkarabekir Pasanin sadece mazide degil, bugünde yasadigini görüyoruz. Bu bizim için büyük bir sevinç, büyük bir onurdur. Çünkü onun mücadelesi ve hatiralari dün bizi basaridan basariya tasirken bugünde bize kilavuz olmaya devam etmektedir. Onun mücadelesinin aziz milletimizin bagimsizligini kazanmasinda sahsiyetini ve varligini korumasindaki rolünü bilmek ve bunu gelecek kusaklara aktarmak boynumuzun borcudur. Istikbalimizin mazimizden daha güzel olmasini istiyorsak öncelikle maziyi istikbale tasimayi ögrenmemiz gerekiyor” diye konustu.
Daha sonra Tarihçi-Yazar Mustafa Armagan tarafindan Kazim Karabekir Pasa’nin hayati ve yasam felsefesi konusunda bilgiler verdi.
Armagan, “Bugüne kadar biz hep kisiler üzerinden tarihi algiladik. Hâlbuki tarihinde degisebilecegini, farkli bilgilerin her zaman çikabilecegini bizimde bilmemiz ve takdir etmemiz lazim. Türkiye tarih alaninda 1950’den sonra kendine gelebildi. Fakat 1940’larda Sultan Ahmet fena bir adam degildi demek cesaret isterken, gün geldigi devran döndü bugün neredeyse Abdülhamit Kizil Sultandir demek cesaret ister hale geldi. Bu müthis bir degisimdir. O zaman demek ki tarih degisebiliyor. Tarih degistigi için zaten heyecan vericiligi arar hale geliniyor. Birakin tarih degissin. Tarihin farkli yüzleri ortaya çiksin ve hakikat kendisini gizlemesin. Hakikat kendini gizlerse ne olur iste onun cevabini bize Kazim Karabekir söyle veriyor. ‘Vatandas yanlis bilgi felaket kaynagidir’ dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284