Lütfi Elvan; “Balkusan Vakif Arazilerinin Satisi Yapilacak”

“Bakanlar Kurulu Karari geregince satisi uygun bulunan tasinmazlar ile ilgili olarak tasinmazlarin kullanicilarinin tespiti için çalismalar baslatilmis ve ilk yapilan tespitler sonucunda 1597 adet tasinmazin kullanicilarinin degismedigi tespit edilmistir.

Lütfi Elvan; “Balkusan Vakif Arazilerinin Satisi Yapilacak”

 Bu amaçla ilk etapta bu tasinmazlarin satisinin yapilabilmesi için 13.07.2015 tarih ve 2259 sayili yazimizla aski ilani yapilmasi için Ermenek Kaymakamligi’na, Ermenek Belediye Baskanligi’na, Güneyyurt Belediye Baskanligi’na ve Balkusan Köyü Muhtarligi’na listeler gönderilmistir. Genelge geregi 30 günlük aski süresi bulunmaktadir. Aski ilanini müteakiben varsa itirazlar degerlendirilecek olup 1597 adet tasinmazin satisi gerçeklestirilecektir.
Kalan tasinmazlar ile ilgili de çalismalar baslatilmis olup el degistirenlerin sebepleri arastirilarak degerlendirilmektedir.” dedi.
2014 yilinin Subat ayinda Balkusan Köyü’nde evi ve ekili arazisi olanlara Vakiflar Konya Bölge Müdürlügünce yaklasik 3 yillik kira bedeli olarak tam 2.000.000,00 TL ye yaklasan miktar 2354 vatandasi magdur etmisti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284