Maden Isçileri Dualarla Ugurlandi

Ermenek ilçesine bagli Güneyyurt beldesindeki maden ocaginda cansiz bedenlerine ulasilan 8 isçiden 3’ü, Asagiçaglar köyünde defnedildi.

 Maden Isçileri Dualarla Ugurlandi

Ermenek’te Diyanet Isleri Baskani Mehmet Görmez’in kildirdigi cenaze namazinin ardindan isçilerin cenazeleri, defnedilecekleri köy ve kasabalara gönderildi. Isçilerden Osman Çoksöyler, Hüsnü Çolak ve Bahri Üzer’in (42) cenazeleri, defnedilmek üzere konvoy halinde Asagiçaglar köyüne getirildi. Cenaze araçlarinin gelmesi sirasinda araçlara kosan yakinlari fenalik geçirdi. Üç maden isçisi için köy mezarligi önünde tekrar cenaze namazi kilindi. Cenaze namazi sirasinda isçilerin yakinlari fenalik geçirirken, Bahri Üzer’in annesi Emine Üzer oglunun tabutunun basina gelerek burada bekledi. Cenaze namazi kilinmasi sirasinda namaz kilan Emine Üzer, ayakta duramayinca yere çömelerek tabutun basindan ayrilmadi.

Osman Çoksöyler, Hüsnü Çolak ve Bahri Üzer’in cenazeleri, maden ocagindaki kurtarma çalismalarinda ilk olarak cansiz bedenlerine ulasilan ve Asagiçaglar köyünde defnedilen Kerim Haznedar ile Isa Gözbasi’nin mezarinin yanina yan yana defnedildi. Cenazelerin defnedilmesinin ardindan yakinlari taziyeleri kabul etti.
Isçilerden Osman Çoksöyler'in esi Yasar Çoksöyler ise agitlar yakip, tabutun üzerindeki Türk Bayragi'ni eline alip öpüp koklayarak, "Katiller, kizima ne söyleyecegim ben simdi" diye feryat etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284