Maden Isçileri Son Yolculuguna Ugurlandi

Karaman’in Ermenek ilçesine bagli Güneyyurt beldesindeki maden ocaginda su baskini sonucu meydana gelen maden kazasinda hayatini kaybeden Isa Gözbasi ve Kerim Haznedar son yolculuklarina ugurlandi.

 Maden Isçileri Son Yolculuguna Ugurlandi

Ermenek ilçesine bagli Güneyyurt beldesindeki maden ocaginda 28 Ekim tarihinde su baskini sonucu meydana gelen maden kazasinda mahsur kalan 18 isçiden Isa Gözbasi (23) ve Kerim Haznedar’in (32) cansiz bedenlerine önceki gece ulasildi. Maden isçilerinin yakinlari ve çikarilan iki isçinin cesedinden alinan örneklerin Ankara’ya Adli Tip Kurumu’na gönderilmesinin ardindan kimligi belirlenen isçiler Isa Gözbasi ve Kerim Haznedar için yasadiklari Asagiçaglar köyünde cenaze töreni düzenlendi. Madencilerin tabutlari, namazin kilinacagi köy mezarligi önüne getirildi. Cenaze namazi öncesi maden isçilerinin yakinlarinin güçlükle ayakta durdugu görüldü. Sinir krizi geçiren madencilerin yakinlarina saglik görevlileri ambulanslarda müdahale etti. Cenaze namazi kilmak üzere alana gelen Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan’a sarilan Kerim Haznedar’in babasi Sükrü Haznedar, “Bunlarin cezasini kim verecek” seklinde konustu.

Ögle namazina müteakip Asagiçaglar Köyü Mezarligi önünde hazirlanan musallada kilinan cenaze namazina Gözbasi ve Haznedar’in yakinlari, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz, Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, yetkililer, madenciler ve çok sayida vatandas katildi. Cenaze namazinin kilinmasinin ardindan omuzlara alinan maden isçilerinin tabutlari köy mezarligina götürüldü. Mezarlikta Isa Gözbasi için hazirlanan mezara öz annesi Hatice Tuncer fenalik geçirerek atladi. Mezara atlayan anne çevredekiler tarafindan güçlükle mezar içerisinden çikarildi. Her iki madencinin cenazesi dualarla defnedildi.
Isçilerden, 7 aylikken çocuklari olmayan teyzesi ile enistesine evlatlik verilen ve enistesi Ali Gözbasi’nin soyadini alan Isa Gözbasi’na, madendeki kazanin ardindan öz babasi Hasan Hüseyin Tuncer ve üvey baba Ali Gözbasi ile iki aile birlikte gözyasi dökmüstü.
Maden isçisi 2 çocuk babasi Kerim Haznedar ise maden ocaginda kardesi Ali Haznedar ile birlikte su baskinina yakalanmisti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284