Madenci Aileleri Nevin Gökçek’i Aglatti

Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Melih Gökçek’in esi Nevin Gökçek, Ermenek’teki madenci ailelerini ziyaret etti.

 Madenci Aileleri Nevin Gökçek’i Aglatti

Karaman'in Ermenek ilçesinde maden faciasinin 26’inci gününde madende mahsur kalan 8 isçiyi kurtarma çalismalari devam ederken, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mehlih Gökçek’in esi Sosyal Hizmetler Egitim ve Yardim Vakfi Onursal Baskani Nevin Gökçek, Karaman Valisi Murat Koca’nin esi Vildan Koca ile birlikte madende çikarilmayi bekleyen Kamil Yaman ve Ömer Cansu'nun ailelerini ziyaret etti.

Gökçek ve beraberindeki heyet, ilk olarak Basyayla ilçesine bagli Bozyaka köyünde yasayan Kamil Yaman’in evine gitti. Burada Yaman ailesiyle sohbet eden Gökçek, evin ihtiyaci dogrultusunda getirdikleri esyalari aileye teslim etti. Gökçek daha sonra Üzümlü köyüne geçerek yine madende mahsur olan Ömer Cansu’nun ailesini ziyaret etti. Cansu ailesinin evinde duygulu anlar yasayan Gökçek, gözyaslarini hakim olamadi. Dernek adina getirdikleri esyalari aileye veren Gökçek, geçirdigi kaza sonrasi belinden sakatlandigi için yürümekte zorlanan ailenin diger oglu Adem Cansu’nun tedavi masraflarini da karsilama sözü verdi.
Ziyaret sonrasi konusan Nevin Gökçek, her evde degisik bir hayat hikayesinin oldugunu belirterek, ailelerin problemlerini dinlemeye geldiklerini dile getirdi. Gökçek, “Onlarin gönüllerini rahatlatmaya geldik. Ailelerin çocuklari daha çikmadilar maden ocagindan. Insan ne bassagligi dileyebiliyor ne, 'Geçmis olsun' diyebiliyorsunuz ama herkes bunun farkinda. Akibetlerinin ne oldugu belli. Çok aci bir sey. Allah kimseyi evladiyla imtihan etmesin. Beklemek de çok kötü bir sey. En azindan evlatlarinin cansiz bedenlerine bir an önce ulassinlar diyorum. Burada eger 5 dakika da olsa onlari rahatlattiysak ne mutlu. Amacimiz o. Onun için geldik” dedi.
Gökçek, "Siz de gözyasi döktünüz" diyen basin mensubuna, “Herhalde anne yüregi biraz da ondan oluyor. Onlarin aci hikayelerini dinlerken aglamamak için tas yürekli olmak lazim” seklinde cevap verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284