Madenci Babasinin Umutlu Bekleyisi Engel Tanimak Istemiyor

Ermenek’teki su baskini nedeniyle mahsur kalan 18 maden isçisinin babalarindan sadece bir tanesi. Böbrek yetmezligi yasayan 74 yasindaki Hasan Baha, haftada üç kez girdigi diyaliz sonrasinda yorgun bedenine ve görme engelli olmasina ragmen içeride kalan oglundan gelecek iyi haber için maden ocagina gitmek istedigini söyledi.

Madenci Babasinin Umutlu Bekleyisi Engel Tanimak Istemiyor

Karaman’nin Ermenek ilçesinde su baskini yasanan maden ocaginda mahsur kalan 18 isçiyi kurtarma çalismalarinin besinci gününe girildi. Dört bir koldan devam eden çalismalar sirasinda acili ailelerin bekleyisleri de sürüyor. Ancak içlerinde bir tanesi var ki gözleri görmemesine ragmen maden ocagina gidip oglundan iyi bir haber almak istiyor. Yerin altindakiler için yerin üstündekiler tarafindan semaya açilan ellerdeki dualardan biri olan 30 yasindaki Mehmet Baha’nin babasi Hasan Bahar. Onun için ne hasta bedeninin ne de görme engelli olmasinin oglundan gelecek iyi haberi yerinden almasina engel oldugunu söyledi. Özellikle oglunun bir yil önce banka kredi nedeniyle satin aldigi evin ödemesi için maden ocaginda çalistigini söyleyen baba Hasan Baha; “ 7 çocugumdan en küçügü kendisi. Borcu yüzünden çalisiyordu kendisi. Baya derinlikte oldugu söyleniyor. Ben de maden ocagina gitmek istiyorum. Gerekirse hanimla beraber giderim yahut da çocuklar beni götürür” diye konustu.
Öte yandan mahsur kalan isçilerden 42 yasindaki Hüseyin Çolak’in babasi Muhammet Çolak da oglunun borçlari yüzünden madende çalistigini aktardi. Ocakta kazandiginin disinda oglunun herhangi bir gelirinin olmadigini belirten baba Çolak, “Bugün de insallan diyoruz. Belki sag selamet diyoruz ve Allah’tan ümit kesilmez” sözleri ile umutlarini dile getirdiler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284