Madenci Esi Emis Baha, Suçlularin Asilmalarini Istedi

Karaman’in Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasi davasinda 5 kisinin tutuklanip 3 kisinin serbest kalmasina madende mahsur bulunan isçilerden Mehmet Baha`nin esi Emis Baha, tepki göstererek, `Hepsinin asilmasi lazim, suçlular cezasini çeksin` dedi.

 Madenci Esi Emis Baha, Suçlularin Asilmalarini Istedi

Karaman’in Ermenek ilçesine bagli Güneyyurt beldesindeki bir kömür madeninde su baskini sonucunda meydana gelen maden kazasinda 18 isçi mahsur kalmis, çalismalarin 10’uncu gününde çikarilan 2 isçinin cansiz bedeni gözyaslari içinde topraga verilmisti. Geçtigimiz günde madeni isleten firmanin sahibi Saffet Uyar ile birlikte gözaltina alinan 8 kisi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmis, Uyar ile 4 kisi tutuklanmis, 3 kisi de adli kontrol karariyla serbest birakilmisti.

“OLAN MASUMLARA OLUR, SUÇLULAR KENDILERINI KURTARIR”
Hala maden de mahsur olan 16 isçiye ulasmak için yapilan çalismalar 15’inci günde devam ediyor. Maden içerisinde mahsur kalan isçilerden Mehmet Baha’dan (30) hala haber bekleyen esi Emis Baha (24), kazanin meydana geldigi günden beri 2,5 yasindaki kizi Meryem ile birlikte yakininin arabasi ile her gün maden ocagina giderek kocasinin çikarilmasini bekliyor. Mahkemenin 3 kisinin adli kontrol karariyla serbest kalmasi kararina tepki gösteren Emis Baha, "Tutuklandilar ama Saffet Uyar 65 milyara avukat tutmus kendine ait. Tutuklansa ne yapacak zengin sonuçta her tarafta kurtulur. Avukat 65 milyar az diye biraz daha istiyormus. Internette her tarafta yaziyor. Suçlular kendilerini kurtarirlar. Olan yine bizim gibi masumlara, çocuklara, yetim kalanlara, eslerine, annelerine olur. Yani onlar nerede olurlarsa olsunlar, bunun arkasinda mutlaka bir planlari vardir. Tutuklanacaksa hepsi birden tutuklansin! 3 kisiyi serbest birakmanin ne anlami var, hepsi bir. Oranin hepsi bir ortagiydi. 5’ini tutuklayip da, 3’ünü salivermenin kanunda yeri var mi?" ifadelerini kullandi.
"ASILMALARI LAZIM"
Esinin sag çikmasi için ümidini yitirdigini söyleyen Emis Baha, “Bugün 12.15’de 16’nci güne dönecek. Yani 5 kisi suçlu tamam ama 3 kisiyi niye birakiyorlar. Bu millete yazik degil mi? Sizlere bizlere yazik degil mi? Bunlarin haklarini 25-30 yil mahpusta yatmakla kurtulacaklar mi? Kurtulamayacaklar! Bu dünyanin üstü varsa alti da var. Bunlari asmalari lazim. Millete böyle yapiyorlar. 16’nci gün bugün sag çikacaklari var mi? Içeriden bunlar sag kurtulamazlar. Bunlarin direk asilmasi lazim. Asildiklarinda geriye gelmezler ama suçlularin cezalarini bulmalari lazim. Benim baska diyecek bir sözüm yok” seklinde konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284