Madencileri Ocaga Getiren Minibüs Terk Edilmis Halde Duruyor

Karaman’in Ermenek ilçesi Güneyyurt beldesinde 18 isçinin hayatini kaybettigi maden ocagina, Asagiçaglar köyünden 6 isçiyi kazanin oldugu gün ocaga getiren servis minibüsünün 41 gündür ocak sahasinda terk edilmis halde durdugu ortaya çikti.

Madencileri Ocaga Getiren Minibüs Terk Edilmis Halde Duruyor

Maden kazasinda en fazla kayip veren Asagiçaglar köyünde, madenci aileleri ve köylüler olayin acisini hâla yasarken kazayla ilgili farkli detaylarda ortaya çikmaya devam ediyor. Kameralar karsisinda konusmak istemeyen köylüler, ocak sahasinda bulunan ve terk edilmis vaziyette duran minibüsün köylerinden ölen 6 madenciyi olayin oldugu gün madene tasiyan servis minibüsü oldugunu söyledi. Köylüler olayin oldugu gün isçileri almak için köye gelen servis minibüsünün ariza yaparak istop ettigini, ölen isçilerin minibüsü iteleyerek çalistirdiktan sonra 45 dakikalik gecikmeyle mesaiye gittiklerini belirtti.
MADEN SEHITLIGINE TÜRK BAYRAGI DIKILDI
Öte yandan, maden kazasinda en çok madenciyi kaybeden Asagiçaglar köyündeki köy mezarliginda maden sehitligi olusturuldu. Hayatini kaybeden 6 madencinin defnedildigi bu sehitlikte köylüler mezarliga Türk bayragi dikti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284