Madencinin 22 Günlük Bebegine Üniversite Ögrencileri Sahip Çikti

Üniversite ögrencileri Ermenek’teki maden faciasi günü dünyaya gelen Hüseyin Arda Gültekin isimli bebegin okul çagina kadar olan masraflari için para toplayarak bagista bulundu

 Madencinin 22 Günlük Bebegine Üniversite Ögrencileri Sahip Çikti

Kimi hünerini konusturarak en lezzetli yemekleri hazirladi kimi de en degerli esyasini satisa sunarak katki sagladi. Istanbul Gelisim Üniversitesi ögrencileri tarafindan düzenlenen kermeste toplanan 10 bin TL, baba oldugunu ögrenemeden maden ocagi göçügündeki isçilerden Hüseyin Gültekin’nin 22 günlük oglu Hüseyin Arda bebege bagislandi. Üniversite heyeti tarafindan gerçeklestirilen ziyarette gözyaslari ise sel oldu. 

  Istanbul Gelisim Üniversitesi ögrencileri tarafindan geçtigimiz günlerde Karaman’in Ermenek ilçesindeki maden ocaginda yasanan su baskini felaketini yasayan 18 isçiden Hüseyin Gültekin’nin göçügün yasandigi gün dünyaya geldigi oglu Hüseyin Arda Gültekin isimli bebege Istanbul’dan yardim eli uzandi. Istanbul Gelisim Üniversitesi Ögrenci Konseyi Baskanligi tarafindan düzenlenen Ermenek’e Destek Kermesi’nde toplanan 10 bin TL’lik bagis, Istanbul Gelisim Üniversitesi Halkla Iliskiler Tanitim Müdürü Özgecan Kubilay ile üniversite ögrencileri Derya Çiçeklidag ve Hazal Kepenek tarafindan takdim edildi.
  GÖZYASLARIYLA TESEKKÜR ETTI
  Göçügün meydana geldigi gün dogum sancilari yasayan ve kaldirildigi hastanede adini Hüseyin Arda verdigi bir erkek bebek dünyaya getiren Ayse Gültekin, esi Hüseyin Gültekin’nin 10 yillik maden isçisi oldugunu ve primlerini doldurmak için yerin metrelerce altinda çalistigini söyledi.  Esinin aylik kazancindan baska bir gelirinin olmadigini anlatirken gözyaslarina hakim olamayan anne Ayse Gültekin; “Esim en çok bebegini görmeyi istiyordu. Ve madende çalismasinin sebebi de sadece primini doldurmayi bekliyordu.  Zaten ayligindan da baska bir gelirimiz yoktu. Ama yardim edenler için tesekkür ederim. Bazen yardimlar da çare olmuyor ama herkesten Allah razi olsun” dedi.
  “ILKI BASLATIYORUZ”
  Istanbul Gelisim Üniversitesi Halkla Iliskiler Tanitim Müdürü Özgecan Kubilay duygusal anlarin yasandigi ziyaret sonrasinda yaptigi açiklamada üniversite olarak yardim noktasinda ilki baslattiklarini belirterek; “ Istanbul Gelisim Üniversitesi  Mütevelli Heyet Baskanimiz AbdülKadir Gayretli ve esi Sule Gayretli’nin destegi ile ögrencilerimiz tarafindan Arda bebek için bir kermes düzenlendi . Bu kermeste okul çagina kadar olan masraflarini bir kismini karsilamak üzere 10 bin TL bagislandi.Bunu Arda bebegin ailesine iletmek için burada bulunuyoruz. Biz gelmeden önce açikçasi Arda bebege birçok destegin oldugunu düsünmüstük.  Bizim de bir artimiz olsun istedik. Ancak herhangi bir destegin gelmedigini ögrendik. Insallah biz bir ilki baslatmis oluruz ve diger üniversite ile kurumlardan da mutlaka destek verilmesini istiyoruz. Çünkü cidden zor dönemler geçiriyorlar.  Bu anlamda bizim ufacik bir katkimiz olduysa ne mutlu” diye konustu.
  Ögrencilerden Derya Çiçeklidag yardimlarin arttirilmasi çagrisinda bulunarak; “ Elimizden geldigi kadariyla yardim etmek istedik.  Herkese sesleniyoruz yardim edebilecek herkes yardim etsin”  dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284