Madencinin Küçük Kizindan Kahreden Soru: “Babam Suyun Içinde Mi?

Maden ocaginda yasanan su baskini felaketinin ardindan en aci sorulardan biri de mahsur kalan isçilerden Mehmet Baha’nin 2,5 yasindaki kizi Meryem’den geldi. Uzun yillar tedavi gördükten sonra çocuk sahibi olan Baha ailesinin tek ve ilk gözagrilari olan küçük kiz, günlerdir göremedigi babasi için annesine, ‘babam suyun içinde mi’ diye sordu. Babasinin fotografinin elinden düsürmeyen küçük kizin yürek burkan sorusu, babasinin yokluguna dair hissettigi eksikligi ortaya koymaya yetti.

Madencinin Küçük Kizindan Kahreden Soru: “Babam Suyun Içinde Mi?

Henüz 2,5 yasinda ama yerin metrelerce asagisindaki babasinin yoklugunu felaketin yasandigi günden bu yana hissediyor. Adi Meryem Baha. Karaman’da su baskini yasanan ve içerde mahsur kalan bir madencinin, Mehmet Baha’nin tek evladi. Ayni zamanda esi Emis ve kizi Meryem için ekmek davasini sürdürdügü isçilerden sadece bir tanesi.
BABAM NE ZAMAN GELECEK?
Kizlarinin uzun süren devasi sonrasinda dünyaya geldigini anlatan anne Emis Baha, “ Kizim 6 yil aradan sonra tedavilerle dünyaya geldi. Ne umutlarla ne hayaller kurardi esim. Kizim ise günlerdir ‘babam nerede suyun içinde mi? Çiplak mi? Üzerinde atleti var mi? Ne zaman gelecek?’ diye sorular yöneltiyor. Çocuk içine atiyordu hep ama artik soruyor. Çocuk günlerdir içine kapali ve bu sorulari bana soruyor” dedi.
UMUDUMA BIR KASK BIR ÇIZME BILE YETER
Felaketin ardindan umudunu korumaya çalistigini söyleyen Mehmet Bahar’in esi Emis Baha, “Umudum var. Insallah oradan sag salim çikarlar ve sorumlularda insallah cezalarini çekerler. Bunlarin çektigi çilelere ragmen umudum var. Umudumuz kaski, yemek kaplari ya da herhangi bir çizmelerine bile raziyim” diye konustu. Esiyle son kez bir yildir satin aldiklari evin kredi ödemesinin planlamasini yaptiklarini aktaran Emis Baha esi ve diger isçilerin üç aydir maas alamadiklarini ve esinin tazminatini alabilmesi durumunda baska bir is arayisi içerisine girecegini söyledi. Emis Baha yasadigi çaresizligi su sözler ile anlatti: “En azindan kahvehanede çalisirdi sigortasi olmazdi ama en azindan tatli bir ekmegimiz olurdu simdi ne oldu?”
“SOMALILARI ANLIYORUM”
Soma’da geçtigimiz aylarda yasanan ve yüzlerce madencinin ölümüne neden olan felaketin acisini yüreginin derinliklerinde hisseden bir insan oldugunu da aktaran Emis Baha; “Somalilari izlerken aglardim. Içerim o zaman nasil titriyorsa suanda da aynisini hissediyorum” sözleri ile hissettiklerini paylasti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284