Madende Mahsur Kalan 8 Isçiyi Arama Çalismalari Sürüyor

Karaman`in Ermenek ilçesinde maden ocaginda meydana gelen faciada mahsur kalan isçileri arama çalismalari sürüyor.

Madende Mahsur Kalan 8 Isçiyi Arama Çalismalari Sürüyor

Ermenek’te 28 Ekim Sali günü ögle saatlerinde özel bir linyit kömürü madeninde su baskininin hemen ardindan Afet ve Acil Durum Yönetim Baskanligi (AFAD) görevlilerinin mahsur kalan 18 isçiyi kurtarmak için baslattigi çalismalar devam ediyor. Yarisindan fazlasini su basan, göçükler olusan madenin su ana kadar yüzde 87’si taranirken, arama kurtarma çalismalarinda 10 isçinin cansiz bedenine ulasildi. Mahsur 8 isçiye ulasilmasi için arama-kurtarma çalismalari araliksiz sekilde sürüyor.
Acil durum ihbarinin alindigi dakikadan itibaren Karaman ve Konya’dan 28 kisiden olusan 4 profesyonel AFAD arama kurtarma ekibi, 7 AFAD arama kurtarma araci ile olay yerine hareket ederken, Zonguldak ve Kütahya’dan da 40 kisilik özel ekip 2 uçakla bölgeye sevk edildi. Acil durum müdahalesinin sistematik sekilde yapilmasi için alana AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi kurulurken, alandaki çalismalar AFAD haberlesme araci ile uydu üzerinden canli olarak Basbakanlik Afet ve Acil Durum Merkezi’ne aktariliyor. Arama kurtarma çalismalari, yaklasik 750 personel ve 150’den fazla tasit ve araçla sürdürülüyor.
Öte yandan madende hala mahsur olan 8 isçiye ulasmak için arama-kurtarma çalismalari devam ederken, isçi aileleri de maden sahasindaki bekleyisini sürdürüyor. Kizilay ve AFAD’in kurdugu çadirlarda kalan aileler, burada devam eden çalismalari yakindan takip ediyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284