Madendeki Çalismalar 18. Günde Devam Ediyor

Karaman’in Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasi sonucu içeride mahsur kalan 16 isçiye 18. günde de ulasilamadi.

Madendeki Çalismalar 18. Günde Devam Ediyor

Kömür ocaginda su baskini sonucunda meydana gelen kazada 18 isçi madende mahsur kalmis, çalismalarin 10. gününde 146 metre derinlikte Kerim Haznedar (32) ve Isa Gözbasi’nin (23) cansiz bedenleri bulunmustu. Kazanin meydana geldigi 28 Ekim’den itibaren geçen 18. günde çalismalar devam ediyor.
AFAD yetkilileri tarafindan yapilan yazili açiklamada ise, kazanin meydana geldigi madende suyun tamamina yakininin tahliye edildigi ve çalismalari olumsuz sekilde etkileyen en büyük unsurun yogun balçik oldugu bildirildi. Açiklamada, desandre bölümünden 662 vagon, nefeslik bölümünden ise bin 13 vagon hafriyat çikarildigi ifade edilirken, yürüme mesafesiyle desandre bölümünde 329, nefeslik bölümünde de 329 metre gidildigi ve çalismalarin her iki taraftan da devam ettigi kaydedildi.
AFAD ve arama kurtarma ekipleri tarafindan mahsur kalan isçilere ulasmayi büyük ölçüde zorlastiran balçigin isçiler tarafindan temizlendigi, ancak yol açildikça tahkimat için kullanilan kalaslarin kirilarak tekrar göçük oldugu, bu yüzden çalismalarin aksadigi belirtildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284