Madenden Çikarilan 8 Isçinin DNA Örnekleri Ankara`ya Gönderildi

Karaman’in Ermenek ilçesine bagli Güneyyurt beldesinde su baskini sonucu mahsur kaldiklari madenden çikarilan 8 isçinin DNA örnekleri, kimlik tespiti için Saglik Bakanligina bagli helikopterle Ankara’ya gönderildi.

 Madenden Çikarilan 8 Isçinin DNA Örnekleri Ankara`ya Gönderildi

Ermenek ilçesine bagli Güneyyurt beldesinde 28 Ekim tarihinde su baskini sonucu 18 isçi madende mahsur kalmisti. IsçilerdenIsa Gözbasi ve Kerim Haznedar’in cansiz bedenlerine, maden faciasinin 10’uncu gününde ulasilmisti. Yürütülen çalismalar kapsaminda dün ve bu sabah saatlerinde 8 isçiye daha ulasildi. Ermenek Devlet Hastanesi morguna kaldirilan isçilerin aileleri, DNA örnekleri için sabahin erken saatlerinde Ermenek Devlet Hastanesi önüne kurulan Kizilay çadirina geldi. Madenci yakinlari hastanenin 100 metre disina kurulan polis barikatindan kimlik kontrolü yapilarak içeriye alindi.

Madenden çikarilan isçilerden ve ailelerinden alinan DNA örnekleri, kimlik tespiti için Saglik Bakanligina ait helikopterle Ankara’ya gönderildi.
Madende mahsur kalan isçilerden Hüsnü Çolak’in kayinvalidesi Neslihan Çilgin, henüz içeriden bilgi alamadiklarini belirterek sonucun aksama belli olacagini söyledi.
Ankara’dan gelecek olan sonuçlarin, kimlik tespiti yapilan isçilerin ailelerine teslim edilecegi belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284