Mahallelinin Baz İstasyonu İsyanı!

İlimizin en büyük mahallelerinden Şeyh Edebali Mahallesi sakinleri mahallelerinde kurulan baz istasyonunu istemiyor.

Mahallelinin Baz İstasyonu İsyanı!

Mahalle Muhtarı Niyazi Şanlıtürk mahallelerinde vatandaşın baz istasyonu istemediklerini belirterek “Mahallemizde kurulu bulunan baz istasyonun kaldırılmasını istiyoruz. 2 yıldır baz istasyonunun kaldırılması için uğraşıyoruz. Mahalle sakinlerimizin talepleri doğrultusunda Valiliğe konu ile alakalı daha önce bir dilekçe vermiştik. Mahalle sakinlerimizin imzası ile 2018 Mart ayı içerisinde Valiliğe tekrar bir dilekçe verdik. Bu güne kadar herhangi bir cevap gelmemiştir” dedi.

Mahallelerindeki baz istasyonunun kaldırılmasını beklerken mevcut istasyona ilavelerin yapıldığını belirten muhtar “Biz bu baz istasyonunun kaldırılması için mücadele ederken 150 metre ileride Tapduk Emre Mahallesindeki baz istasyonunun bulunduğu yerden sökerek mahallemizdeki istasyona eklediler. Bu baz istasyonu 1697. Sokak ile 1626 sokağın kesiştiği yerde bulunuyor. Baz istasyonunun 20 metre yakınında çocuk parkı ve spor alanı vardır. Bunun yanı sıra hemen 30 metre yakınında da yine bir çocuk parkı, 150 metre yakınında da Anaokulu bulunmaktadır. Bu istasyon aynı zamanda 350 civarında konutun tam ortasında bulunmaktadır. Mahalle sakinlerimizin, çocuklarımızın sağlığından endişeliyiz. Bu baz istasyonunun buradan kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

Muhtar Şanlıtürk “Baz istasyonu mahallemizden kaldırılıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Yetkililerden bu konuda anlayış ve hassasiyet bekliyor biran evvel bu baz istasyonunun buradan kaldırılmasını talep ediyoruz. Talebimizde ki haklılığımız Yargıtay 4.Hukuk Dairesinin, 06.11.2008 tarih, 2007/14402 Esas ve 2008/13542 karar sayılı ilamında ve 2004/2954 -10516 E.K.sayılı kararında bu baz istasyonlarının kaldırılmasına yönelik verdiği kararlar ile tespit edilmiştir. Bu kararlar emsal niteliğindedir. Bu baz istasyonu mahallemizden kaldırılmadığı taktirde mahkemeye başvuracağız.” dedi.

Mahalle sakinlerinden Yüksel Mavi “Bu baz istasyonunun burada, evimin dibinde oluşundan rahatsızlık duyuyorum. Bu istasyon bizi yavaş yavaş hastalandırıyor. Birileri üç beş kuruş para kazanacak diye ailemin geleceğini, sağlığını tehlikeye atmak istemiyorum. Bu baz istasyonunun mahallemizden kaldırılmasını istiyorum.” dedi.

Mahalle sakinlerinden Zafer Soner Çelik ise; “Baz istasyonlarının insan sağlığına ve çevreye zararlarını hepimiz biliyoruz. Anayasamızın 56. maddesine göre "Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevidir." hükmü yer almaktadır. Anayasanın bireylere vermiş olduğu bu hakkın kullanılması için devlet ve bireyler her türlü çabayı göstermek zorundadır. Bu hakkın kullanılması doğrudan veya dolaylı olarak engellendiği takdirde, anayasaya aykırılık suçu oluşturacağını da dikkate alınmasını ve bu baz istasyonunun mahallemizden kaldırılmasını talep ediyorum.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284