Makedonyali Heyetten Vali Kahraman Ve Belediye Baskani Ugurlu`ya Ziyaret

Konya Valisi Aydin Nezih Dogan ile birlikte Karaman`a gelen Makedonya heyeti ilimiz Valisi Süleyman Kahraman ve Belediye Baskani Kamil Ugurlu`yu ziyaret etti.

Makedonyali Heyetten Vali Kahraman Ve Belediye Baskani Ugurlu`ya Ziyaret
Heyette Makedonya eski Maliye Bakani Maksud Ali, Makedonya Türk Milli Hareket Partisi Milletvekili Erdogan Saraç ile is adami, egitimciler ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri de yer aldi. Heyet ilk olarak Vali Süleyman Kahraman'i ziyaret etti. Vali Süleyman Kahraman ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek, “Karaman'i eviniz gibi bilin, çünkü bu sehrin insani 'kapimiz açiktir girene, lokmamiz helaldir yiyene' diyerek her zaman misafirperverligi ve cömertligi kendisi için büyük bir onur kabul etmistir. Karaman gönlü genis insanlarin yurdudur ve bugün sizleri burada agirlamak bizleri onurlandirmistir. Hos geldiniz, gönlümüzü senlendirdiniz”dedi. Vali Kahraman, Makedonya heyetine Karaman hakkinda bilgiler verdikten sonra gelen heyete çesitli hediyeler takdim etti. Makedonya eski Maliye Bakani Maksud Ali ise yaptigi konusmada, atalarinin Karaman'dan gittigini belirterek, “Bugün burada olmak hepimizi çok duygulandirdi. Ayrica bugün Makedonya Türklerinin milli bir günüdür. Çünkü 21 Aralik Türkçe Egitim Günü'müzde, Türkçe'nin Baskenti'nde olmak da bizleri ayrica mutlu etti ve heyecanlandirdi. Misafirperverliginiz için en samimi duygularla sizlere tesekkür ediyoruz” dedi.
Makedonya Türk Milli Hareket Partisi Milletvekili Erdogan Saraç da heyecanini ve duygularini su sözlerle dile getirdi: “Bizler yüzyillar önce Türklügü ve Islam'i temsilen Makedonya'ya gelen insanlarin torunlariyiz. Bugün atalarimizin yurdunda olmaktan da çok mutluyuz. Sayin valilerimize ve belediye baskanimiza tesekkür ediyoruz. Insallah sizleri de topraklarimizda görmek, misafir etmek isteriz."
Konya Valisi Aydin Nezih Dogan ise, Makedonya'yi ziyaret ettiklerini ve orada kendilerini çok duygulandiran anlar yasadiklarini belirterek, “O topraklarda yasayan Türk halkinin durusu ve mücadelesi bizleri gerçekten duygulandirmaktadir. Sizlerin sahsinda tüm o insanlara tesekkür ediyoruz” dedi.
17 kisiden olusan Makedonya heyeti, Konya Valisi Sayin Aydin Nezih Dogan ve Karaman Valisi Süleyman Kahraman birlikte Belediye Baskani Kamil Ugurlu'yu makaminda ziyaret etti. Ziyarettin sonunda Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Makedonya eski Maliye Bakani Maksut Ali'ye Karamanoglu Mehmetbey'in küçük heykelcigini hediye ederken, heyet üyelerine de çesitli hediyeler verdi. Belediye ziyaretinden sonra Aktekke Camii'ni de ziyaret eden heyet, Karaman'dan ayrildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284