MEDAŞ, AR-GE Projelerinde Üniversite İşbirliği Gerçekleştiriyor

MEDAŞ (Meram Elektrik Dağıtım A.Ş), gelişen yeni teknolojileri ve elektrik dağıtım sektörüne etkilerini yakından takip ederek, AR-GE faaliyetlerini kapsamlı bir şekilde sürdürüyor.

MEDAŞ, AR-GE Projelerinde Üniversite İşbirliği Gerçekleştiriyor

MEDAŞ, AR-GE projelerinin geliştirilmesini Üniversitelerin ilgili bölümlerinden alınan akademik destekle yürütmeye özen gösteriyor. MEDAŞ Şebeke Planlama ve AR-GE Müdürü Mustafa Emre Şafak ve Başmühendis Mert Bayer, Karatay Üniversitesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Oktay Altun ve Karatay Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü, Yrd. Doç. Dr. Fatma Didem Tunçez bir araya geldi.

Görüşmenin gündemini, MEDAŞ ve Karatay Üniversitesi arasında yapılan işbirliği çerçevesinde, birlikte geliştirilecek AR-GE projelerinin planlanması ve lisansüstü seviyede çalışılması oluşturdu. İş birliğinin ilk toplantısında yetkililer, MEDAŞ ve Karatay Üniversitesinin birlikte yürütülecek projelerin uzun soluklu olacağını ve aylık düzenli çalıştaylar yapma kararı aldıklarını belirttiler.

Şafak, AR-GE faaliyetlerinin üniversiteler ile birlikte yürütülmesinin, akademik bilgi birikiminin pratik alanlara aktarımı ve çalışma hayatına hazır donanımlı nesiller yetişmesinde büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284