MEDAS’tan Elestirilere Yanit

Meram Elektrik Dagitim A.S. (MEDAS) Genel Müdürü Muhittin Murat, son dönemlerde yasanan elektrik kesintilerinin kendilerinden kaynaklanmadigini söyledi.

MEDAS’tan Elestirilere Yanit

Genel merkezinin bulundugu Konya ile birlikte Karaman, Aksaray, Nigde, Nevsehir ve Kirsehir illerinde elektrik dagitim hizmeti veren MEDAS’in genel müdürü Muhittin Murat, Meram Elektrik Perakende Satis A.S. (MEPAS) Genel Müdürü Erol Uçmazbas ve diger sirket yetkilileri ile birlikte iftar yemeginde basin mensuplariyla bir araya geldi.
Iftar yemegi sonrasi toplantida konusan MEDAS Genel Müdürü Muhittin Murat, bu yil için 209 milyon TL’lik yatirim bütçeleri oldugunu, bunun 110 milyon TL’sinin sadece Konya iline ayrildigini belirtti. Bu yil için 386 proje yürüttüklerini anlatan Murat, amaçlarinin kesintileri en aza indirmek oldugunu vurguladi.
Son günlerde elektrik kesintileri nedeniyle haksiz elestirilerin hedefi olduklarini ifade eden Murat, kesintilerin ulusal enterkonnekte sisteminden (Türkiye Elektrik Sistemi) kaynaklandigini açikladi. Murat, “Kesintiden dolayi MEDAS’in haksiz yere suçlandigini gördük. Kesintilerin kaynagi biz degiliz. Kesintilerin kaynagi, ulusal enterkonnekte sistemimizdeki arizadan ileri gelmekte. Son bir ay içerisinde bu üç defa tekrar edildi ama bizim hiçbir sekilde müdahalemiz söz konusu degil. Tabii ki, bu arada bizim faaliyetlerimiz içerisinde eksiklerimiz, aksakliklar olamaz mi?, olur. Ama bunlarinda telafisini mümkün oldugu kadar yapmaya çalisiyor ve bölgemizde tabiri caizse teknolojiyi sahaya indirerek yeni projelerimizi, akilli sistemlerimizi yatirimlarimizla birlestirerek hizmetlerimizi kaliteli bir hale getirmeye çalisiyoruz. Bu manada MEDAS olarak özverili bir sekilde çalismaya devam edecegiz. Amacimiz müsteri memnuniyetini tesis etmek, vatandasin sikayetini minimize edebilmektir. Bunu yapabilirsek ne mutlu bize” dedi.
Hakarete varan elestiriler nedeniyle sitemini de ileten Murat, “Bizden kaynaklanmayan bir nedenle öyle bir suçlamisiz ki, hakarete varacak sekilde suçlanmalarla karsi karsiya kalmisiz. Bunu hak etmiyoruz gibi geliyor bana. Bizim amacimiz hizmet etmek. Planli kesintileri zaten abonelerimize ilanla duyuruyoruz” diye konustu.
MEPAS Genel Müdürü Erol Uçmazbas bir soru üzerine, firmanin vergi dairesinin Konya’ya tasinmasiyla ilgili sürecin devam ettigini bildirdi. Uçmazbas, “Vergi dairesinin Konya’ya tasinmasi çalismasi sürüyor. Ancak daha sonra bildiginiz üzere MEDAS’in ayrismasi gündeme geldi, kismi bölünmesi. Kismi bölünmeden dolayi MEPAS dogdu. Dolayisiyla bu vergi dairesinin tasinmasi isi biraz gecikti. Buna iliskin EPDK’dan onayi ve ticaret sicillerinde tescil edilmesi belli süreç isteyen seyler. Çalismalar en kisa sürede sonuçlanacak” seklinde konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284