Medeniyet Dili Türkçemiz Konulu Panel ve Şölen’in Hazırlıkları Sürüyor

İstanbul Karamanlılar Derneği ve Bağcılar Belediyesi ‘Medeniyet Dili Türkçemiz’ konulu Türk Dil Paneli ve şölen gerçekleştirilecek. 8 Nisan 2017 Cumartesi günü yapılacak programa çok sayıda yazar, şair, akademisyen ve sanatçı katılacak.

Medeniyet Dili Türkçemiz Konulu Panel ve Şölen’in Hazırlıkları Sürüyor

Programın basın toplantısına Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Başkan Yardımcısı Kenan Gültürk, İstanbul Karamanlılar Derneği Başkanı Rafet Akdaş ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu başkanı katıldı.

Başkan Lokman Çağırıcı, Karamanlılar Derneği ile iyi ilişkiler içinde bulunduklarını ifade ederken, böyle güzel ve anlamlı programı birlikte yapıyor olmaktan da mutluluk duyduklarını söyledi.

“Kültürlerin birbirini hızla etkilediği günümüzde, diller de ister istemez bir birlerinden etkilenmektedir. Onun için dil konusu önemini giderek artırmaktadır.” Diyen Çağırıcı bir birinden değerli yazar ve akademisyenlerin konuşmacı olarak katılacağı panele herkesi davet ediyorum dedi.

İstanbul Karamanlılar Derneği Başkanı Rafet Akdaş, Karaman’da uzun yıllardır kutlanan dil bayramının İstanbul’da kutlamak için bu yıl ilki yapılacak olan etkinliğe büyük bir titizlikle hazırlandıklarını söyledi.

“Caddelerimiz ve sokaklarımız, isminin ne anlama geldiğini bilmediğimiz mağazalar ve tabelalarla dolu. Korkunç bir kültür yıkımı ile karşı karşıyayız. Yerli olan ve milli olan her şey maalesef eskimiş olarak görülüyor. Yabancı hayranlığı bilinçaltımıza işlenmiş durumda.” Diyen Rafet Akdaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir medeniyet, gelecek nesillere ancak dil ile aktarılır. Geleneksel hale getireceğimiz bu etkinliğimizde devletimizin birçok kurumunun da desteğini alarak bu ulvi yolculuğumuzu sürdüreceğiz” dedi.

8 Nisan 2017 Cumartesi saat 14:00 -16:00 saatleri arasında Bağcılar Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleşecek olan “Medeniyet Dili Türkçemiz” üst başlıklı dil paneline konuşmacı olarak bir birinden değerli isimler katılacak.

PANELİSTLER

Prof. Dr. Mehmet Karataş Necmettin Erbakan Üniversitesi Panel Yöneticisi

D.Mehmet Doğan: Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu ve Şeref Başkanı

Doç. Dr. Muhammet Sani Adıgüzel İstanbul Üniversitesi FSMV Üniversitesi

Kamil Uğurlu: Yazar –Şair. Karaman Belediyesi Eski Başkanı

Kamil Berse: Şehir ve Kültür Dergisi Genel Yayın Yönetmeni

Mustafa Özçelik: Şair-Yazar

Şerif Aydemir: Yazar. ESKADER Başkanı

Ercan Köksal: Yazar. Küçükçekmece Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı

Bedia Akartürk ve ünlü radyocular konser verecek

Bağcılar Olimpik Spor Salonunda aynı gün akşam gerçekleştirilecek şölende Konya KaşıkS Grubu, Mehter Takımı ve Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Bedia Akartürk sahnede olacaklar.

Sunum: Esma Belgin Özdemir - Aslan Mustafa

Program

Tarih: 8 Nisan 2017 Cumartesi

Panel: Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Saat 14:00 – 16:00

Şölen: Bağcılar Olimpik Spor Salonu Saat 19:00 -23:30

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284