Medya Ve Demokrasi Panelinde Medya Ele Alindi

Tüm Iletisim ve Medya Federasyonu (TIMEF) Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açilimi Projesi kapsaminda Karaman’da “Medya ve Demokrasi” konulu bir panel düzenlendi.

 Medya Ve Demokrasi Panelinde Medya Ele Alindi

Kale Ongun Sosyal Tesislerinde düzenlenen panele Vali Murat Koca, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, eski Devlet Bakani Fikret Ünlü, Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, TIMEF Genel Baskani Sakir Gürel ile Türkiye’nin çesitli illerinden gelen medya mensuplari ve bazi daire müdürleri katildi.

Panelde konusan TIMEF Genel Baskani Sakir Gürel, “Bu seminerin Karaman’da yapilmasinin asil nedeni Tüm Iletisim ve Medya Federasyonunun proje ortagi olarak Karaman Yerel Radyo ve Televizyonlar Iletisim Dernegi’nin olmasidir. Iletisim ve Medya Federasyonu yaklasik 3 yildir var. 32 ilde yerel medya kuruluslarinin olusturdugu derneklerin katilimiyla kurulmus bir federasyon. Son birkaç aydir da Avrupa Birligi projesini uyguluyor. Anadolu’dan Avrupa Medya Açiliminin amaci Anadolu medyasini Avrupa ülkelerindeki yerel medya ile entegre etmek. Onlarla tanismalarini, kaynasmalarini saglamak, karsilikli iyi örnekleri almak ve uygulamak. Tabi projenin açilisi resmen 15 Ekim’de basladigi ama 28 Kasim’da biz Ordu’da açilisi gerçeklestirdik. Ilk semineri orada yaptik. Bugün ikinci semineri Karaman’da gerçeklestiriyoruz” dedi.
Karaman’in Sesi Gazete Radyo ve Televizyonu kurucu Baskani Medeni Yavuzaslan’da “Televizyon yayinciligina imkansizliklar içerisinde basladik. Dönemin Valisinin itirazi nedeniyle tüm hazirliklarimizi tamamlamamiza karsin 6 ay açamadik. Sonra gerekli izinleri alarak radyo ve televizyon yayinciligina basladik 22 yildir da hiç ara vermeden bu isi götürüyor, Karaman’in sorunlarini yetkililere aktarmada elçilik yapiyoruz” diye konustu.
Karaman Valisi Murat Koca’da, “Gerçekten medya önemli bir güç. Ayni zamanda benim medya magduru pozisyonumda var. Arkadaslarimizin bir kismi biliyor. Ben medyanin basin ahlak ilkeleri çerçevesinde görevini yaptigi takdirde çok daha saygideger hem toplumumuzun kültürüne, gelisimine hemde demokrasimize çok daha katki saglayacagina inaniyorum” dedi.
Daha sonra moderatörlügünü Iletisim, Diksiyon, Davranis Biçimleri Halkla Iliskiler Uzmani Oguz Günay’in yaptigi “Medya ve Demokrasi” konulu seminere geçildi. Seminerde Karaman Yerel Radyo ve Televizyonlar Iletisim Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Senem Yavuzaslan Memis, Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Sultan Akbulut, Yönetim Kurulu üyesi Serife Dökme, ISGEM Genel Müdürü ve eski Karaman Belediye Baskani Ali Kantürk, Akdeniz Ihracatçilar Birligi Yönetim Kurulu üyesi ve isadami Ömer Nazim Boynukalin, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Ögretim görevlisi Alaattin Uca, Avukat, Gazeteci-Yazar TIMEF Hukuk Müsaviri Dursun Yassikaya, Dünya Liderlik Dernegi Onursal Baskani Yasar Atessoy, medya ve demokrasi iliskileri konusunda katilimcilari bilgilendirdiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284