Memura Af Geliyor

Hükümet, memura disiplin affi için dügmeye basti. Memurlar ve diger kamu görevlilerine disiplin affi geliyor.

Memura Af Geliyor

Tasarinin 2013 yilinda TBMM tatile girmeden önce yasalasmasi bekleniyor.
Yasanin yürürlüge girmesi ile birlikte, kamu görevlileri hakkinda, 14 Subat 2005 tarihinden itibaren islenmis fiillerden dolayi verilen bazi disiplin cezalari, bütün sonuçlariyla affedilecek.
Devletin güvenligine karsi suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin isleyisine karsi suçlar, zimmet, irtikap, rüsvet, hirsizlik, dolandiricilik, sahtecilik gibi suçlardan dogan cezalar ise af kapsami disinda birakilacak.
SORUSTURMA YOK
Bu cezalar disinda verilen disiplin cezalari bütün sonuçlariyla affedilecek. Ilgililer hakkinda disiplin sorusturmasi ve kovusturmasi yapilamayacak. Devam etmekte olan disiplin sorusturma ve kovusturmalari islemden kaldirilacak. Kesinlesmis olan disiplin cezalari uygulanmayacak.
ASKERLER KAPSAM DISINDA
Disiplin affina iliskin hükümler, 926 sayili Türk Silahli Kuvvetleri Personel Kanunu, 3466 sayili Uzman Jandarma Kanunu, 3269 sayili Uzman Erbas Kanunu ile 357 sayili Askeri Hakimler Kanunu'na tabi personel hakkinda uygulanmayacak.
GEÇMISE DÖNÜK ÖDEME YOK
Kanun kapsaminda, disiplin cezalari affedilenlerin özlük dosyalarindaki bu disiplin cezalarina dair kayitlar, ilgililerin müracaati aranmaksizin hükümsüz kalacak ve dosyalarindan çikarilacak. Disiplin cezalarinin affi, ilgililere geçmis süreler için özlük haklari ve parasal yönden herhangi bir talep hakki vermeyecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284