Memura Is Güvencesi Kalkiyor!

Hükümetin bir süredir dar bir bürokrat kadroyla 657 sayili devlet memurlarini ilgilendiren yasa üzerinde çalistigi ve yeni sistemin günün sartlarina uygun olarak dizayn edildigi ortaya çikti.

 Memura Is Güvencesi Kalkiyor!

Hazirlanan yeni taslakla, 657 sayili yasadaki memurun tanimi degisecek. Memurun is güvencesi ortadan kaldirilacak. Görevini iyi yapmayan memur isten çikarilabilecek. Memurun verimliligi de ölçülecek. Çok çalisan çok, az çalisan az maas alacak. Yeri degistirilen bürokrat mahkemeye basvurup geri dönemeyecek.
2023 Vizyonu'na, hükümetin kamu personel sistemini degistirme hedefi de girdi. Hükümet, yeni bir memuriyet sistemi için dügmeye basti. Çalismanin Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi tarafindan yürütüldügü ve sistemde radikal degisiklikler yapilmasinin planlandigi ögrenildi.
46 yillik 657 sayili devlet memurlari yasasini rafa kaldiracak çalismayi memur konfederasyonlariyla da paylasmadigi, çalismanin sadece bakanlik bürokratlarindan olusan dar bir grup tarafindan sürdürüldügü belirtildi.
Vatan'in haberine göre yeni kamu personel rejiminde en temel düzenleme olarak "verimlilik" ilkesi getirilecegi iddia ediliyor. Memurun is güvencesi ortadan kalkacak. Memurlarin da isçiler gibi çikarilmalari mümkün olacak.
Iddialara göre Memur maaslari da düzenleme içerisinde yer aliyor... Sadece "katsayi-gösterge", "derece-kademe" sisteminden ibaret olmayacak. Memurlarin maaslarinda da performans kriteri geçerli kilinacak. Memurun verimliligi ölçülerek çok çalisanin çok, az çalisanin az maas almasi saglanacak. Verimli memur ile verimsiz memur arasinda fark olacak.
Idarenin görevden alma ve görev yeri degistirme insiyatifini kullanma sartlari genisletilirken, görev yeri degistirilen bürokratin mahkeme karariyla geri dönmesinin yolu sinirlandirilacak. Hükümetlerin kendi kadrosuyla çalisabilmesi için "sözlesmeli" uygulamasi da yayginlastirilacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284