Memurlar Bugün Grevde

KESK’e bagli sendikalara üye memurlar bugün grev yapiyor.

Memurlar Bugün Grevde

KESK Platformu adina bir açiklama yapan Mustafa Bozkurt, “Gün emegimize ve degerlerimize sahip çikma günüdür. Gün demokrasi, emek ve halk düsmanlarina karsi mücadeleyi yükseltme günüdür. "Insanca Yasam, Güvenceli Is, Güvenli Gelecek ve Demokratik Türkiye Için AKP`yi Uyariyoruz" 5 Haziran`da emekçileri olarak GREV yapiyoruz. Kentlerimizi, meydanlarimizi, parklarimizi kisaca bizim olan ne varsa hepsini bizden alip sermayeye peskes çeken, diktatörlügü demokrasi sanan, kibri ve zulmü ise marifet sayan muktedirlere karsi;
"Fasizme Karsi Omuz Omuza" çagrisinda,
"Her Yer Taksim Her Yer Direnis" inancinda,
"Taksimde Düsene Dövüsene Bin Selam" dayanismasinda,
"AKP`ye Teslim Olmayacagiz" kararliliginda,
"Kurtulus Yok Tek Basina Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz" azminde,
yan yana geliyor ve zorbaliga, yok saymaya, bizim olanin elimizden alinmasina karsi direniyor, Türkiye`nin dört bir yaninda meydanlari bu direnisle mühürlüyoruz!
Polisiyle, yandas medyasiyla bu direnise saldiran AKP`ye sesleniyoruz: Artik doymak bilmez sermayedarlarinizla kurdugunuz kutsal ittifakla yola devam etmenin degil, durmanin vakti geldi! Gözleriniz var görün, kulaklariniz var duyun! Artik bu topraklara ekeceginiz her rüzgardan firtina biçeceginizi unutmayin!
Bu nedenle KESK olarak,
• Gözaltina alinanlarin derhal serbest birakilmasini,
• Taksim Gezi Parki`nda yürütülen talanin derhal sonlandirilmasini,
• Polis terörüne derhal son verilmesini,
• Diktatörlere istifa et çagrisi yapan Basbakan Erdogan`i kendi çagrisina uymayi ve istifa etmesini,
ISTIYORUZ! Unutulmamalidir ki halklarina kimyasal silah kullanan bir hükümet mesru degildir! Yaralanan tüm yurttaslarimiza acil sifalar diliyor ve herkesi esitlikçi, özgürlükçü ve demokratik bir Türkiye`yi yaratabilmek için mücadeleye çagiriyoruz!” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284