Memurlar Dikkat! Mesai Saatleri Degisti

Merkezde çalisan memurlarin dinlenme ve çalisma saatleri yeniden düzenlendi.

Memurlar Dikkat! Mesai Saatleri Degisti

Ilgili, bagli ve iliskili kuruluslar "hizmet gereklerine" göre farkli dinlenme ve çalisma saati uygulayabilecek.
Bakanlar Kurulu karariyla "Merkezde Günlük Çalisma Saatlerinin Tesbitine Iliskin Karar"da degisiklik yapilmasina dair karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayisinda yayimlandi.
Uygulamadan dogan sakincalar ya da yeniden ortaya çikan gereksinimler nedeniyle günlük çalismanin baslangiç ve bitis saatleri ile ögle dinlenme saatlerinde degisiklik yapildi.
Buna göre, Adalet Bakanligi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, Çalisma ve Sosyal güvenlik Bakanligi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi, Kültür ve Turizm Bakanligi, Maliye Bakanligi, Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi ile Bankacilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu'da çalisan memurlar sabah 8.30′da mesaiye baslayacak, 17.30′da is birakacak. Bu memurlarin ögle dinlenme saatleri ise 12.30 ile 13.30 saatleri arasinda olacak.
Basbakanlik, diger bakanliklar, Genelkurmay Baskanligi ile Kuvvet Komutanliklari'nda görev yapan memurlarin ise 9.00′da baslayan mesaisi, 18.00′de sona erecek. Bu memurlarin ögle dinlenme saatleri de 12.30 ile 13.30 arasinda olacak.
Karar listesinde yer almayan kurumlara bagli olmayan kamu kuruslarin da görev yapan memurlarin mesaisi de 9.00′da baslayacak, saat 18.00′de sona erecek. Bu memurlarin ögle dinlenme saatleri de 12.30 ile 13.30 saatleri arasi olarak belirlendi.
Bakanlik ve kurumlarin merkezdeki bagli, ilgili, iliskili kuruluslari, ilgili bakanligin çalisma saatlerine tabii olacak. Ancak ilgili bakanligin onayi alinmak kaydiyla hizmet gerekleri dikkate alinarak bu kuruluslarda günlük çalismanin baslama ve bitme saatleri ile ögle dinlenme saatleri farkli uygulanabilecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284