Mepas’tan Ödeme Kolayligi

Meram Elektrik Perakende Satis A.S. (MEPAS), tarimsal sulama müsterilerine faturalarini 6 aya varan vadelerle ödeme imkani sunuyor.

Mepas’tan Ödeme Kolayligi

MEPAS’in Konya, Karaman, Aksaray, Nigde, Nevsehir ve Kirsehir’de, tarimsal sulama müsterileri Denizbank’in Üretici Karti ile faturalarini 6 aya varan vadelerle ödeyebilecek.
MEPAS Genel Müdürü Erol Uçmazbas üreticilere ödeme avantaji sunan anlasmayi Denizbank Orta Anadolu Bölge Müdürü Süleyman Sanli ile imzaladi.
Imza töreninde konusan MEPAS Genel Müdürü Erol Uçmazbas, üreticilere ödeme kolayligi sunmanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi. Tarimsa sulama müsterilerinin faturalarini hasat zamaninda yada 6 aya varan vadelerde ödeyebilecegini kaydeden Uçmazbas, “Özellestirme sonrasinda bizim en büyük problemlerimizden birisi tahsilat problemiydi. Tarimsal sulamada bu tahsilat probleminde en büyük payi teskil ediyordu. Devir öncesinde tarimsal sulamada tahsilat orani yüzde 22 idi. Çok büyük bir oranda tahsilat problemi vardi. Diger problemde faturalarin aylik olarak düzenlenmesinden kaynaklaniyordu. Çiftçilerimiz nakde hasat döneminde ulasiyorlar ama maliyetleri aylik oluyordu. Biz bunu öngörerek banka ile 5 yil önce bir anlasma yapmistik. Üretici Kart sahipleri bu kart vasitasiyla elektrik faturalari ödemelerini hasat dönemine erteleyebiliyorlardi. Simdi bu yeni isbirligi ile bu kartin sundugu avantajlara yenileri eklendi ve vade sayisi artirildi. Bu anlasmanin hayirli olmasini diliyorum. Bu karttan faaliyet gösterdigimiz Konya, Karaman, Aksaray, Nigde, Nevsehir ve Kirsehir’de 40 bine yakin tarimsal müsterimiz yararlanabilecek. Müsterilerimiz elektrik ödemelerini hasat dönemine erteleyebilecekler” dedi.
-TÜM MÜSTERILERI KAPSAYAN ANLASMA-
MEPAS Genel Müdürü Uçmazbas, üreticilerden fatura ödemelerinde taksitlendirme yapilmasi için yogun istek aldiklarini da hatirlatarak, “Çiftçilerimiz aylik faturalandirmanin kendilerine sorun oldugu için bizden bu konuda yardim istiyorlardi. Bizim bölgemizde Üretici Kart sahibi 60 bin çiftçi var. Bu kart bulunan müsterilerimizin tamamina yakini hasat zamaninda ödeme yapabilecek. Ya da aylik taksitlere bölebilirler. Neredeyse tüm müsterilerimizi kapsayan bir anlasma oldu” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284