MERTID Yönetiminden Vali Güzeloglu’na Ziyaret

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloglu, turizmde hedeflerinin büyük oldugunu belirterek, uluslararasi turizmin gerekleri ve beklentileri ile Mersin’i bulusturmak istiyoruz” dedi.

MERTID Yönetiminden Vali Güzeloglu’na Ziyaret

Mersin Turizm Isletmecileri Dernegi’nin (MERTID) yeni Yönetim Kurulu Baskani Hamit Izol, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Vali Güzeloglu’nu ziyaret etti. Yeni yönetime basarilar dileyen Güzeloglu, turizmin sadece Mersin’in degil, Türkiye’nin de çok önemli bir önceligi oldugunu belirterek, Mersin’in turizm konusunda büyük bir zenginligi içerisinde barindirdigini ifade etti. Kentte turizm konusunda kamu, özel ve yerel ölçekte önemli bir birlikteligin saglandigina isaret eden Güzeloglu, “Basta altyapi olmak üzere Mersin’in turizmde her düzeydeki iddiasini ortaya koyacagiz. Çünkü Mersin, dogal güzellikleri, tarihi birikimi ve derinligi, inanç degerleri, arkeolojik çok önemli bulgulari ve bununla ilgili barindirdigi sit alanlari ile önemli zenginliklere sahip. Bunun yani sira kongre turizmi, saglik turizmi, her seyden önemlisi bu yil yapacagimiz Akdeniz Oyunlari ile spor turizmi ile Mersin çesitli turizm olanaklarini içerisinde barindiriyor. Bir kentin bu kadar çok çesitliligi ile ülke düzeyinde ve uluslararasi alanda taninir bir seviyede bulusmasi gerekiyor. Bütün çabamiz buna yönelik” dedi.
MERTID’in bugüne kadar ortaya koydugu çabalari memnuniyetle izledigini aktaran Güzeloglu, turizmin devamli güncellenmesi ve güncel gelismelere göre planlanmasi gerektigini vurguladi. Mersin’in, ikinci konut ve buna bagli yazlik yeri bakimindan Türkiye’nin önemli bir turizm merkezi oldugunu dile getiren Güzeloglu, “Bugün Türkiye hiçbir kentin almadigi kadar yazin konutlara ve ikinci yazlik konutlariyla gelen çok büyük sayida bir yerli turist kitlesini agirlamaktadir. Adeta Türkiye’nin Güneydogu’su, Iç Anadolu’su ve bunun arka planindaki birçok kent için turizm ve tatil Mersin’de anilmaktadir. Ama simdi bizim hedefimiz büyük. Çünkü sahip oldugumuz zenginlikler büyük. Bunun ötesine geçmek, uluslararasi turizmin gerekleri ve beklentileri ile Mersin’i bulusturmak istiyoruz. Bu konu ile ilgili çok önemli yapisal iyilestirmelerimiz ve yatirimlarimiz devam ediyor. Çok uzun zamandir beklenilen Çukurova Bölgesel Havalimani’nin temelini sali günü atiyoruz. Bu hayati derecede önemli konularinin basinda geliyor” diye konustu.
Antalya-Mersin ile Karaman-Mersin karayollarinin yapimini 2014 yili içerisinde bitirecekleri bilgisini de veren Güzeloglu, “Tüm bunlari düsündügümüzde erisim ve ulasim altyapilarindan baslayarak üst yapilara kadar Mersin’de turizmi bir bütün olarak düsünmek geregi var. Bu dogrultuda çalisiyoruz” ifadelerini kullandi.
Irak’in Türkiye için çok önemli bir ticari alan oldugunu da vurgulayan Güzeloglu, söyle devam etti: “Irak, dis ticaretimizde 2‘inci sirada olan bir ülke. Onu turizm ile de taçlandirmak gerekirse bunun için ülkemizde en uygun turizm merkezi ve belki de tek merkez Mersin olmalidir. Kültür ve Turizm Bakanimiz Sayin Ömer Çelik ile bu konu ile ilgili bir görüsme gerçeklestirecegiz. Bunlari kendisiyle paylasacagiz. Insallah sonuç da alacagiz. Kuruvaziyer turizmden bütün turizm çesitlerine kadar Mersin’de tüm bunlari yayginlastirma heyecani ve kararliligi içerisindeyiz.”
Genel kurul sonrasinda baskanlik koltugunu Murat Demir’den devralan Hami Izol ise MERTID olarak yeni dönemde çitayi yükselteceklerini belirtti. Bu konuda bazi çalismalari oldugunu kaydeden Izol, “Kuzey Irak ile ilgili bir çalisma içerisindeyiz. Sizlerin bu konuda yardiminiza ve desteklerinize ihtiyacimiz olacak. Havayolu sirketlerinin de Kuzey Irak ile ilgili talepleri var. Suriye’deki savas büyük bir sanssizlik oldu, hem Lübnan hem de Ürdün ile baglantilarimiz azaldi. Ama Irak’taki potansiyel daha büyük ve daha zengin. Desteklerinizi bekliyoruz” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284