Meslek Lisesi Öğrencileri “Kayıtlı İstihdamı Öğreniyorum, Geleceğimi Güvenli Planlıyorum” Semineri İle Bilgilendirildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı–Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı KAYITLI İSTİHDAMIN TEŞVİKİ HİBE PROGRAMI II kapsamında Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından kayıt dışı istihdamın azaltılmasına yönelik hazırlanan ‘’ZAMAN KUMBARASI’’ projesi çeşitli etkinlikler çerçevesinde uygulanmaya devam ediyor.

Meslek Lisesi Öğrencileri “Kayıtlı İstihdamı Öğreniyorum, Geleceğimi Güvenli Planlıyorum” Semineri İle Bilgilendirildi

Projenin ana hedefi; kayıt dışı istihdamın azaltılması amacıyla Karaman ilindeki gündelikçilerin ( tarım, çocuk/yaşlı bakımı, apartman hizmetleri, temizlik hizmetleri, hamallık, bahçıvanlık, vs.) bilgilendirilmesi ve yerelden ulusala mantığıyla Türkiye’de kayıtlı çalışmayı teşvik etmektir. Bu ana hedef doğrultusunda gerçekleştirilecek olan farkındalık çalışmaları kapsamında, ilk faaliyet olarak Ekim ayında projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen açılış toplantısının ardından ilk panel muhtarlara ve din görevlilerine, ikinci panel de gündelikçilere yönelik olarak gerçekleştirilmişti. Projenin ilk semineri de meslek lisesi öğrencilerine yönelik olarak “Kayıtlı İstihdamı Öğreniyorum, Geleceğimi Güvenli Planlıyorum” adı altında 22 Şubat 2017 tarihinde saat 10:30’da Karaman Kent Otel’de gerçekleştirildi.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. İclal Çöğürcü seminerin moderatörlüğünü üstlenirken, SGK Karaman İl Müdürlüğünden Ömer Çelebi ve Çalışma ve İş Kurumu Karaman İl Müdürlüğünden Hüseyin Hızlı ve Özkan Kılıçaslan da öğrencilere kayıt dışı istihdamla ilgili bilgi verdiler.
Seminer öğle yemeğinin ardından soru-cevap bölümüyle devam etti ve katılımcılara teşekkür sertifikası sunulmasıyla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284