Meslektaslar, Karamanevi’nin Açilisinda Biraraya Geldi

Ankara’da bulunan Karamanli hemserilerimiz tarafindan kurulan Karamanlilar Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi tarafindan satin alinan ve yeniden düzenlenerek Karamanevi olarak hizmet vermeye baslayan binanin açilisi birçok Karamanliyi ve Karaman’da görev yapmis kisileri de bir araya getirdi.

Meslektaslar, Karamanevi’nin Açilisinda Biraraya Geldi
Açilisa katilan ilimizin üçüncü Valisi Halil Nimetoglu, meslektasi Vali Süleyman Kahraman’dan övgüyle bahsetti.
Nimetoglu, “Karaman’in benim için önemi büyük. Burada görev yapmaktan hep gurur duydum. Bugünde Karaman’in emin ellerde oldugunu görmek beni çok mutlu ediyor. Ankara’da yasayan Karamanlilar da emin ellerde. Bu dernegin çatisi altinda toplandik. Veli Bozkir’a ve bu mekânin can bulmasinda destek veren herkesi kutluyorum. Veli Bey için hep söylerim tek kisilik ordu gibi çalisiyorsun diye ama Karaman’da böyle tek kisilik ordu gibi çalisan çok insan var. Iste Istanbul’da Suat Sözer. Oda tek kisilik ordu gibi çalisarak müthis isler basariyor. Karaman’daki sanayicilerimizin büyük payi vardir. Bu çati altinda Karamanlilari ve Karaman sevdalilarini görmek beni çok mutlu ediyor. Karaman sevgisi budur. Karamanli hep dayanisma içerisinde olmustur. Olmaya da devam etmektedir. Çalistigim süre içerisinde Karaman için mutlaka iki sey yapilmalidir. Bagrindan çikardigi Yunus Emre için bir enstitü, birde Türkçenin baskenti olmamiz dolayisiyla Türk Dili Enstitüsü kurulmalidir. Bunun için sayin Valimiz Süleyman Bey'in hassasiyetini çekmek isterim” dedi.
Ilimiz Valisi Süleyman Kahraman’da, “Karaman Evi deyince hep güzel seyler konusulur. Çünkü biz bir aileyiz. Idarecilikte bir gelenek vardir. Bizden önceki Valilerimizin görevlerini biraktigi yerden alip götürürüz. Mesela Halil Nimetoglu için halk, çok sempatik, halkin içinde olan bir insandi dediginde bizde kendisini halk sevdigine göre onun tecrübelerinden faydalanalim diye düsünürüz. Halkin içine girelim o nasil kendisini sevdirdiyse bizde onu yapalim ve onun koydugu tas üstüne daha fazla tas koyalim isteriz. Çünkü biz meslektaslarimizin yaptiklari çalismalardan ilham aliyoruz. Sayin Valimiz Halil Nimetoglu’nun isaret ettigi gibi Türk dilini ve Yunus Emre’yi kendimize mal etmemiz için bu enstitülerin kurulmasi gerekmektedir. Ve hatta sayin Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen’de burada olmasi sebebiyle onunda bu konuya hassasiyet duymasini istiyorum. Çünkü egitimle olacak bir is” dedi.
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’de, “Sizinde isaret ettiginiz gibi bu konuyla ilgili YÖK’le yazismalarimiz ve girisimlerimiz oldu. Konunun hassasiyetini bildigimiz için üzerinde durmaktayiz. Üniversitemizde buna yönelik çalismalarimizi yogunlastirarak sürdürmekteyiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284