Mestanli Zeybekler Derneginden Anlamli Ziyaret

738. Türk Dil Bayrami Etkinlikleri Kapsaminda Ilimizde Bulunan Mestanli Zeybekler Dernegi Baskani Ve Beraberindeki Heyet Vali Murat Koca’yi Ziyarete Etti.

Mestanli Zeybekler Derneginden Anlamli Ziyaret

11 Mayis 2015 Pazartesi günü saat 14.30’da Valilik Makaminda gerçeklesen ziyarete; Bulgaristan Mestanli Zeybekler Dernegi Baskani Hasan Metin ve beraberinde, genç ögrenciler Rositsa Maksimova, Simeon Çausev ve Meral Hüseyin katildi.
Bulgaristan’in Momçilgrad Bölgesinden ilimize gelerek, Türk Dil Bayrami etkinliklerine katildiklarini ifade eden Dernek Baskani Hasan Metin, yillardir Bulgaristan’da yasadiklarini ama köklerinin ve geçmislerinin Karaman’a dayandigini söyleyerek, anayurtlari olan Karaman’da olmaktan duyduklari mutlulugu ifade etti.
Dernek Baskani Metin; “Her ne kadar yüzyillardir farkli bir ülkede ve farkli kültürlerin etkisi altinda yasasak da, kök ve geçmisimizin bizi birbirimize bagladigi köprüler sayesinde öz kimligimizi kaybetmeden bugünlere kadar geldik.
Yasadiklari cografyada farkli din ve farkli kültürlere sahip insanlarla beraber bir hayatin içerisinde olduklarini ifade eden Hasan Metin, Mestanli Zeybekler Dernegi olarak bugüne kadar birçok faaliyet gerçeklestirdiklerini belirterek, yaptiklari çalismalarla bölgede yasayan insanlara, Türk Islâm Medeniyeti ve kültürünün incelik ve güzelliklerini aktarmaya çalistiklarini sözlerine ekledi.
Vali Murat Koca ise konusmasinda; “738. Türk Dil Bayrami etkinlikleri kapsaminda balkan ülkelerinden gelen ve kökleri Karaman’a dayanan konuklarini, Türkçe’nin Baskenti Karaman’da agirlamaktan duydugu mutlulugu ifade etti.
Türk Dil Bayrami etkinlikleri kapsaminda yine geçmis yillarda balkan ülkelerine göç eden Karamanlilarla bir araya geldiklerini söyleyen Vali Koca, dilin tüm insanlik için ortak bir deger ve birlestirici bir unsur oldugunu belirterek, geçmisiyle baglarini koparmadan gelecekle saglam köprüler kurmus, kendi öz kimligini kaybetmeden gelenek, görenek ve Türk kültürünü balkanlarda yasayan ve yasatan Karamanlilarin varliginin Türk Dili’ne yüzyillardir baskentlik yapmis bir il olan Karaman için sans oldugunu belirtti.”
Konusmalarin ardindan Dernek Baskani Hasan Metin Vali Murat Koca’ya Türk Dil Bayramini kutlayan bir plâket takdim etti. Vali Koca ise Dernek Baskani Hasan Metin’e Mader - i Mevlana Kristali hediye etti.
Sicak ve samimi bir oramda gerçeklesen ziyarette Rositsa Maksimova’nin Türkçe okudugu siir, Vali Koca ve beraberindeki heyet tarafindan begeniyle dinlendi. Ayrica konuklarin giydikleri yöresel kiyafetleri de ilgi odagi oldu.
Ziyaret programi, toplu hatira fotografi çekilmesiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284