Metcap Enerji Yatirimi Ile 3 Milyon Evin Elektrik Ihtiyacini Karsilanacak

MetCap Enerji ve General Electric tarafindan Ayranci’da kurulacak olan ve Avrupa’nin en verimli dogalgaz kaynagiyla çalisan elektrik santrallerinden biri olacak yatirimin Ayranci ve bölgeye saglayacagi katkilar konusunda Ayranci halki bilgilendirildi.

Metcap Enerji Yatirimi Ile 3 Milyon Evin Elektrik Ihtiyacini Karsilanacak
Ayranci Belediyesi Toplanti Salonunda gerçeklestirilen bilgilendirme toplantisina METCAP Enerji Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi ve KOMET CIO’su Kerem Metin, Vali Yardimcisi Latif Memis, Ayranci Belediye Baskani Yüksel Büyükkarci, Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Hüsamettin Bayram, Tapu Kadastro Bölge Müdürü Tugay Sahin, KOMET Sirket yetkilileri ile Ayranci halki katildi.
Toplantida Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Hüsamettin Bayram proje konusunda kisa bir bilgi verdikten sonra Vali Yardimcisi Latif Memis yaptigi konusmada, “Biliyorsunuz dünyada Facebook gibi bir sosyal paylasim sitesi var. Sadece bir web sitesiyle baslayan bu süreç suan dünyanin en karli sirketlerinden biri durumuna geldi. Ayni ona benzer bir adim atiliyor Karaman’da. Tarihi bir dönüm noktasi oldugunu düsünüyorum bu projenin. Özellikle Ayranci için hayal edemedigim bir gelecek tasavvur ediyorum. Ama bu gelecegin sadece buraya degil bu bölgeye, Karaman ve ayni zamanda Eregli’ye kadar uzanacak büyük bir katki saglayacagini düsünüyorum. Böyle bir sürecin sessiz-sakin tamamen kendi imkanlariyla devletten hiçbir destek almadan takip eden buraya kadar getiren ve bundan sonrada bizim huzurumuza bunu sunan yetkili arkadaslara, sayin Celal Metin’e ve degerli ogluna ve ekibine tesekkür ediyorum. Bu projenin ardindan baska yatirimlarinda ilimize gelecegine inaniyorum. Bu çigiri açan KOMET yetkililerini de kutluyorum” dedi.
KOMET Sirket yetkilisi Sedef Murat, projenin amaci ve islevi konusunda verdigi bilgilerde, Hüyükburun ve Dokuzyol köyleri arasinda 440 hektarlik bir alanda kurulacak olan santralde 570 megawat elektrik, 753 megawat termal kapasite enerji üretilecegini ve 48 ay sürecek insaat sürecinde 900 kisinin istihdam edilecegini isletmenin tamamlanmasiyla da 80 kisiye is imkani verilecegini belirtti. Proje ömrünün 30 olarak planlandigini söyleyen Murat, santralin hava sogutmali sistemle çalisacagini ve 3 milyon evin elektrik ihtiyacini karsilayacagini sözlerine ekledi.
Daha sonra METCAP Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi ve KOMET CIO’su Kerem Metin Ayranci’ya iyi bir seyler yapmak için geldiklerini belirterek, “Karaman bir yatirimci için gerçekten bir cennet. Bir yatirim yaparken halkin neyi isteyip neyi istemedigini çok iyi bilmek gerekiyor. Biz yaptigimiz ise güveniyoruz. Sizde bize güvenin. Karaman’da bu proje yapilirken bin 800 kisi çalisacak. 48 aylik insaat döneminden bahsediyoruz. Buna istinaden hayat sartlari degisecektir. Geçen yil Milan’da bu projeyi tanitirken dünyaya Karaman diye bir yer çikti. Televizyonda Karaman’in deprem bölgesi olmadigi anlatildi. Karaman elmasi ortaya çikti. Karaman’in birçok özelligini ögrendik. Dünyada ilk defa bu mühendislik Karaman’da uygulanacak. Ilk defa günes ve rüzgarla beraber dogalgaz çevrim santralinde beraber kullanilacak. Her seyden önemlisi bölgemize kocaman bir baca getirmiyoruz onun sözünü veriyorum buradan. Çevre düzenimizi ona göre yaptik. Iyi niyetle geliyoruz. Iyi seyler verecegiz müreffeh bir Ayranci olacak. Hep birlikte gelecegimizi insa edelim. Birlikte konusup, birlikte karar verelim. Bunun sonrasinda çok büyük bir ailemiz ve çok mutlu bir beraberligimiz olacak” dedi.
Metin daha sonra halktan gelen sorulara yanit verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284