Mevka 14. Kalkinma Kurulu Toplantisi Aksehir’de Yapildi

Mevlana Kalkinma Ajansi (MEVKA) 14. Kalkinma Kurulu Toplantisi Konya’nin Aksehir ilçesinde gerçeklestirildi.

Mevka 14. Kalkinma Kurulu Toplantisi Aksehir’de Yapildi

Aksehir’de yapilan MEVKA Kalkinma Kurulu Toplantisi öncesi toplantiya katilacak heyet, Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya ile Aksehir Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Erdal Çiftci, Aksehir Belediyesi Baskan Yardimcilari tarafindan Nasreddin Hoca Türbesi önünde karsilandi. Türbe girisinde Temsili Nasreddin Hoca tarafindan heyete sürpriz bir karsilama töreni yapildi. Türbe ziyaretinde Aksehir Müze Müdürü Ömer Faruk Türkan tarafindan katilimcilara, Aksehir ve Nasreddin Hoca hakkinda önemli bilgiler verildi. Toplantiya katilacak heyete Aksehir Bati Cephesi Karargahi Müzesi, Tarihi Arasta Çarsisi, Ulu Cami Caddesi Sokak Sagliklastirma evleri, Ulu Cami, Nasreddin Hoca Etnografya ve Arkeoloji Müzesi ile Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi’nden olusan bir Aksehir gezisi yaptirildi.
Aksehir Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen Mevlana Kalkinma Ajansi 14. Kalkinma Kurulu Toplantisi’na; Konya Valisi Muammer Erol, Karaman Valisi Murat Koca, Aksehir Kaymakami Yalçin Sezgin, Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya, Selçuklu Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Seker, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, Aksehir Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Erdal Çiftci, Karayollari 3. Bölge Müdürü Ömer Baylar, bazi kurum ve daire il müdürleri katildi.
MEVKA 14. Kalkinma Kurulu Toplantisi Mevlana Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ahmet Akman’in ve Konya Valisi Muammer Erol’un yaptiklari açilis konusmalari ile basladi. Toplantida daha sonra Kalkinma Bakanligi Uzman Yardimcisi Tugba Deniz tarafindan Bakanligin yeni nesil bölgesel gelisme politikalari hakkinda yürüttügü çalismalar ile ilgili sunum gerçeklestirildi. MEVKA 2014 Yili Faaliyet Raporu ve Iç Denetim Raporu; Arastirma Etüt ve Planlama Birim Baskani Nurten Elvan Köksoy tarafindan sunularak kurulca görüsüldü. Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya tarafindan Aksehir’i tanitan bir sunum yapildi. Toplantida daha sonra Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik tarafindan ‘Aksehir Turizmi’ konulu bir sunum yapildi.
Toplanti, Arastirma Etüt ve Planlama Birimi uzmanlarindan Fuat Karagüney tarafindan “Aksehir alt bölgesinde sanayi”, Ismail Aras’ tarafindan “Aksehir alt bölgesinde tarim” ve Bugra Ahlatci tarafindan “Aksehir alt bölgesinde sosyal yapi” konulu sunumlarla devam etti. Toplanti sonunda Kalkinma Kurulu Baskani, Baskanvekili ve Katip Üyelerin seçimine geçildi. Yapilan açik oylama sonucunda Asil Kâtip üyelige Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi Yönetim Kurulu Baskani Bayram Uysal ve Konya Ticaret Odasi Meclis Üyesi Mehmet Ali Çelik; yedek katip üyelige ise Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müsavirler Odasi Baskani Ismail Turan ve Karaman Ili Merkez Ilçe Elma Üreticileri Birligi Baskani Ahmet Yildiz seçildi.
Yapilan açik oylama sonucunda Kalkinma Kurulu Baskanligina Konya Sanayi Odasi Meclis Üyesi Tahir Sahin, Kalkinma Kurulu Baskan Vekilligi’ne ise Karaman Serbest Muhasebeci ve Mali Müsavirler Odasi Baskani Rifat Karaulu seçildi. Toplantinin sona ermesinin ardindan katilimcilara Aksehir Belediyesi Sira Yarenleri tarafindan bir gösteri sunuldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284