MEVKA 2014 Yili Mali Destegi 15 Milyon TL

Mevlana Kalkinma Ajansi 2014 yilinda “Kentsel Altyapinin Gelistirilmesi Mali Destek Programi” ve “Bilgi ve Teknoloji Odakli Üretim Mali Destek Programi” kapsaminda 15 milyon TL tutarinda iki ayri alanda mali destek saglayacak.

MEVKA 2014 Yili Mali Destegi 15 Milyon TL

 Bu kapsamda, 2014 Yili Mali Destek Programlarini bilgilendirmek amaciyla Ticaret ve Sanayi Odasi Toplanti Salonunda bilgilendirme ve tanitim toplantisi gerçeklestirildi.
Toplantiya Vali Murat Koca, Ayranci Kaymakami Erkan Isa Erat, Ermenek Kaymakami Eyyüp Güngör, Basyayla Kaymakami Mehmet Halis Aydin, Kazimkarabekir Kaymakami Mehmet Uslu, Mevlana Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ahmet Akman, Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Toktay, belediye baskanlari, daire müdürleri ve vatandaslar katildi.
Mevlana Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ahmet Akman'in açilis konusmasinin ardindan Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Toktay bir konusma yapti.
Vali Murat Koca ise yaptigi konusmasinda “Mevlana Kalkinma Ajansi 2014 Yili Mali Destek Programinda “Kentsel Altyapinin Gelistirilmesi Mali Destek Programi” ve “Bilgi ve Teknoloji Odakli Üretim Mali Destek Programi” alanlarinda mali destek verecektir. Kentsel altyapinin gelistirilmesi destek programi özellikle yerel idarelerimizi ilgilendirmektedir. Ben özellikle Bilgi ve Teknoloji Odakli Üretim mali destek programina dikkat çekmek istiyorum. Karaman Türkçe’nin Baskenti ayni zamanda yenilenebilir enerjinin de baskenti olmaya adaydir. Bu yil bilgi ve teknoloji odakli üretim mali destek programinda yenilenebilir enerji projeleri için de destek verilecektir. Yenilenebilir enerjide önemli bir potansiyele sahip olan ilimizde buna önem vermeliyiz. Özellikle günes enerjisinin kullanim alani gelistirerek günes enerjisinden daha fazla yararlanmaliyiz. Günes enerjisi konusunda ilimizi daha iyi noktalara tasimaliyiz. Günes enerjisi konusunda bizim gönlümüzden geçen günes enerjisi sistemlerinin, panellerinin, üretim teknolojilerinin Karaman’a transfer edilerek, bu üretimlerin Karaman’da yapilacak sekilde olmasidir, inaniyorum ki ileride bu olayda gerçeklesecektir. Bazen Karaman olarak projelerden az destek aliyoruz seklinde bazi ifadelerle karsilasmaktayiz. Ilimizde daha fazla projenin desteklerden yararlanmasi için daha kaliteli ve güzel projeler yapmamiz gerekmektedir. Çünkü projeler belli kriterlere göre degerlendirilerek sonuçlandirilmaktadir. Eger Karaman’in daha fazla destek almasini istiyorsak öncelikle nitelikli ve çok sayida projeler üretmeliyiz. Bu duygu ve düsüncelerle MEVKA 2014 Yili Mali Destek Programi desteklemelerinin ilimize, TR 52 bölgesine ve ülkemize hayirli olmasini diliyorum” dedi.
Vali Murat Koca’nin konusmasinin ardindan Mevlana Kalkinma Ajansi uzmanlari 2014 Yili Mali Destek Programlari kapsaminda katilimcilara bilgi verdiler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284