Mevka, Dünya Yatırım Ve Tanıtım Ajansları Birliği’ni Konya’da Ağırlayacak

Mevlana Kalkınma Ajansı, Dünya Yatırım Tanıtım Ajansları Birliği (WAIPA) işbirliğiyle 10-11 Ekim 2017 tarihlerinde, Türkiye’deki Kalkınma Ajansları ve WAIPA üyelerinin davet edildiği Doğrudan Yabancı Yatırımlar odaklı bir program gerçekleştirecek.

Mevka, Dünya Yatırım Ve Tanıtım Ajansları Birliği’ni Konya’da Ağırlayacak

WAIPA’nın İstanbul dışında başka bir ilde düzenleyeceği ilk etkinlik olma özelliği taşıyan ve kalkınma ajansları bünyesinde faaliyet gösteren yatırım destek ofislerinin yanı sıra çeşitli ülkelerden davet edilen yatırım destek ve tanıtım alanında faaliyet gösteren kurumların temsilcilerinin de katılım sağlayacağı program 10-11 Ekim 2017 tarihlerinde Dedeman Otel’de gerçekleştirilecek.

Düzenlenecek program ile ilgili açıklamalarda bulunan Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Savaş ÜLGER, “Ajans olarak, 130 ülkeden 170 üyesi olan Dünya Yatırım Tanıtım Ajansları Birliği (WAIPA) ile birlikte ülkemiz kalkınma ajanslarına büyük katkılar sağlayacağına inandığımız son derece önemli bir program gerçekleştireceğiz. Programa, ülkemizdeki kalkınma ajansları bünyesindeki yatırım destek ofisi çalışanlarının yanı sıra çeşitli ülkelerden davet edilen yatırım destek ve tanıtım alanında faaliyet gösteren kurumların temsilcileri de katılım sağlayacak. UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) Özel Sektör Angajmanı Daire Başkanı Hansin Dogan, Andreas Dressler, Dr. Henry Loewendahl, Chris Knight ve Mohammed Bukhari gibi yabancı yatırımlar konusunda uzman kişilerde programda konuşmacı olarak yer alacak ve katılımcılara tecrübelerini aktaracak. Bununla birlikte Birleşik Arap Emirlikleri Şarika şehri yatırım ajansı ve Kütahya’da 1 Milyar Liralık yatırımla büyük ses getiren Avusturyalı Hamburger Containerboard firmasının temsilcilerinin de tecrübe paylaşımında bulunacağı program kapsamında, yatırım ve tanıtımda inovasyon, Türkiye’nin yatırımlar konusundaki pozisyonu, yatırım kolaylaştırıcı uygulamalar, kapsayıcı yatırımlar vb. konular ayrıntılı olarak ele alınacaktır. Umman, Kazakistan, Capo Verde, Moritanya, Romanya ve Birleşik Arap Emirliklerinden de konukların katılacağı etkinlikte uluslararası çapta işbirliklerinin geliştirilmesi de hedeflenmektedir” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284