Mevka Girisimcilik Için Avrupa’da

Ulusal Ajans’in 2014 Teklif Çagrisi döneminde 600 proje arasinda ilk 10’a giren Mevlana Kalkinma Ajansi’nin basvurmus oldugu `Uygulamali Girisimcilik Egitmen Egitimi` adli proje için, 30.12.2014 tarihinde Ulusal Ajans ile Mevlana Kalkinma Ajansi arasinda sözlesme imzalanmisti. Uygulamali Girisimcilik Egitmen Egitimi isimli projenin, proje ortagi kurumlar ise, Dogu Marmara Kalkinma Ajansi, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ve Karaman Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürlügü oldu.

Mevka Girisimcilik Için Avrupa’da

Ulusal Ajans ile imzalanan proje kapsaminda 16-23 Agustos 2015 tarihleri arasinda Portekiz'de 1 hafta süre ile Girisimcilik Egitmen Egitimi ve girisimcilere verilen destekler, destek veren kurumlarin yapisi ve girisimci finansmani gibi konularda egitim alinacak.
Konuyla ilgili olarak MEVKA’dan yapilan açiklamada, “Yerel kalkinma, bilgili ve nitelikli girisimci potansiyelinin varligi ile mümkündür. Bu kapsamda bölgemizdeki girisimcilerin eksiklerinin belirlenmesi, bu girisimcilerin Avrupa standardinda egitim alabilmesi, yeteneklerinin gelistirilmesi, girisimcilere verilen destek mekanizmalari konusunda farkindaliklarinin artirilmasi önemlidir. Bu belirtilen hususlarin ele alinacagi egitimler kapsaminda, 14 kisilik ekip Portekiz’de Girisimci Egitmeni olarak yetistirilecektir. Ayrica Farkli kurumlarin yer aldigi proje ortaklari arasinda bilgi alisverisi ortak çalisma kültürünün de olusmasi saglanacaktir. Proje sonucu bölgedeki girisimcilik konusunda egitimler ve destekler yeniden degerlendirilerek girisimcilerin kalkinmaya yönelik katkilarinin artirilmasi amaçlanmaktadir” dendi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284