MEVKA Heyeti, Hollanda’da HOTIAD Üyeleriyle Bulustu

Mevlana Kalkinma Ajansi (MEVKA)’dan 9 kisilik heyet, çalisma ziyareti kapsaminda Hollanda’da temaslarini sürdürüyor. Heyet, Hollanda Türk Isadamlari Dernegi (HOTIAD) üyeleriyle tanisma toplantisi gerçeklestirdi.

 MEVKA Heyeti, Hollanda’da HOTIAD Üyeleriyle Bulustu

Hollanda temaslari kapsaminda heyet, Etten-Leur sehrindeki Özgazi Holding bünyesinde bulunan Avrupa’nin en büyük beyaz peynir üretim tesislerinde incelemelerde bulundu. Özgazi Holding Yönetim Kurulu Baskani Serif Aktürk ile bir araya gelen Mevka heyeti, Türk kökenli Erzurumlu isadaminin modern tesisini gezerek, üretim ve tesisler hakkinda detayli bilgiler aldilar.

HOLLANDALI TÜRKLER GÖGSÜMÜZÜ KABARTTI
Karaman Valisi Murat Koca, Hollanda’da bu denli modern bir tesisi gezmekten onur duyduklarini söyledi. Koca, “Özgazi firmasi 1992 yilindan bu güne degin, alin teri ve beyin gücünü kullanarak küçük bir tesisten bu gün dev bir sirket haline getiren firma sahibi Serif Aktürk'ü kutluyorum. Anadolu topragindan çikip Hollanda'da böyle bir yatirima sahip olmasi ve özellikle Avrupa'da hatiri sayilir sirketler arasinda yer almasi bizleri de gururlandirdi. Son derece modern fabrika oldugunu yerinde gördük. Hollanda'ya ilk defa geldim. 60 bin civarinda Karamanli hemserimizin olmasi bizleri son derece memnun etti. Hollanda'da yasayan 400 bini askin insanimizin burada olmasi  23 bin civarinda insanimizin girisimci olmasi çok önemli. Üniversite mezunlarinin artmasi da önemli. Hollandali Türkler gögsümüzü kabartti. Özellikle isçilikten patronluga geçmeleri de önemli. Diger taraftan farkli sektörlerde ticaret yapan Karamanli girisimci sayisinin da çok oldugunu ögrenmis bulunmaktan memnun olduk. Temennimiz, bu girisimci hemserilerimizin, memleketleri Karaman’a da yatirim yapmalaridir.” ifadelerini kullandi.
GÜNDE 60 TON PEYNIR ÜRETIYORUZ
Özgazi Holding BV Yönetim Kurulu Baskani Serif Aktürk, Karaman Valisi Murat Koca baskanliginda Hollanda’ya gelen MEVKA heyetini sirketinde agirlamaktan son derece memnun oldugunu söyledi. Aktürk, “Avrupa’nin en büyük beyaz peynir üreticisi bir firmasiyiz. Günde 60 ton el degemeden makineler ile beyaz peynir üretiyoruz. Avrupa’daki süper marketlerde görülen taninmis markalarin yüzde sekseni bizim firmamizda üretiliyor. Bunun yaninda Amerika ve Kanada’ya fason yapmis oldugumuz mallar oralara ulasiyor. Burasi gida sektöründe Avrupali Türklerin yatirim bazinda en büyüklerinden bir tanesi. Bunun yaninda salça ve ambalaj  fabrikamiz da bulunuyor.  Sadece kendimize degil, üçüncü sahislara da mal üretiyoruz.”
2014 YILINDA EN IYI YATIRIMCI SIRKET SEÇILDIK
Avrupa'da beyaz peynir dalinda bu denli büyük  tek Türk firmasi olduklarini söyleyen  Serif Aktürk, “Bizim basarimizda kendi markamizdan ziyade fason mal üretmemiz. Bu bizi basariya götürdü. Suanda 21 firmaya mal yapiyoruz. Bunlarin hepsi Türk degil. Alman olani da var. Hollandali ve diger ülkelerden olani var. Ürettigimiz markalarin yüzde otuzu Avrupali ve dünya markasi. Biz 23 yildir piyasadayiz. Bunun yani sira bizi Hollanda'da bir arastirma sirketi 2014 yilinda (Özgazi Holding B.V) en iyi yatirimci seçtiler. Bundan 3 ay öncede buranin ekonomi dergisi bizi kapak yapti. Bunun yani sira Hollanda Kraliçesi bizi ziyaret etmisti. Bu tür durumlar bizi kamçiliyor ve güç veriyor.” dedi.
Konusmalarin ardindan Karaman Valisi Murat Koca, Özgazi Holding BV Yönetim Kurulu Baskani Serif Aktürk’e bir plaket ve yöreye ait hediyeler takdim etti.
Mehmet Ali Topcu - ROTTERDAM
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284