MEVKA, Karaman Elma Sektörüne Yönelik Kümelenme Eğitimi Verecek

Mevlana Kalkınma Ajansı, Karaman’da elma sektörüne yönelik faaliyet yürüten ve hizmet sunan kamu kurumu, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, yerel yönetimler, üniversite ve araştırma enstitüleri gibi kurumların özellikle üst düzey yöneticilerinde farkındalık ve sahiplenme duygusu oluşturmak ve küme oluşum sürecinin sorunsuz ve daha hızlı ilerlemesini sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Karaman İli Merkez İlçe Elma Üreticileri Birliği ile ortaklaşa Karaman Elma Sektörü Kümelenme ve Yerel Ekonomik Kalkınma Eğitimi Programı gerçekleştirecek.

MEVKA, Karaman Elma Sektörüne Yönelik Kümelenme Eğitimi Verecek
03-04 Ağustos 2016 tarihlerinde Grand Karaman Otel’de gerçekleştirilecek olan kümelenme eğitimi programı kapsamında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) uzmanları tarafından elma üreticilerine, kamu kurumu, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, yerel yönetimler, üniversite ve araştırma enstitüleri yönetici ve uzmanlarına yönelik eğitimler verilmesi planlanıyor.
Kalkınma Politikalarında Yeni Yaklaşımlar, Yeni Ekonomi Düzeni ve Değişen Rekabet Gündemi, Kümelenmenin Tanımı, Kümelenme ve Değer Zinciri İlişkisi, Kamu-Özel Sektör ve Akademi için Kümelenmenin Önemi ve Kümelenmenin Faydalarının yanı sıra başarılı kümelenme deneyimlerinin ele alınacağı panel ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, “Elma yetiştiriciliği açısından ülkemizin en önemli üretim merkezlerinden olan Karaman, sahip olduğu potansiyel ile ülkemiz toplam elma üretiminin yaklaşık %15'ini karşılamaktadır. Karaman 2015 yılında 387.679 ton üretim ile ülkemiz elma üretiminde üst sıralarda yer almaktadır. Meyve vermeyen yaşta ağaç sayısı bakımında ilk sırada yer alan Karaman yakın gelecekte ülkemizin elma üretim merkezi olma potansiyeli taşımaktadır. Sahip olduğu bu potansiyeli özellikle katma değeri ve rekabetçiliğini artıracak düzeyde kullanabilmesi adına kümelenme ve benzeri birliktelikler büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda Karaman'da elma sektörüne yönelik faaliyet yürüten üreticilerimize ve bu konuda hizmet sunan kamu kurumu, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, yerel yönetimler, üniversite ve araştırma enstitüleri kısacası konunun tüm muhataplarına yönelik olarak gerçekleştireceğimiz kümelenme eğitimi programının Karaman elma sektörünün sorunlarına büyük ölçüde çözüm üreteceği kanaatindeyiz” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284