Mevka Mali Destek Programlari Bilgilendirme Ve Tanitim Toplantisi

Mevlana Kalkinma Ajansi TR52 Bölgesi 2014-2023 Bölge Plani amaci dogrultusunda “Kentsel Altyapinin Gelistirilmesi Mali Destek Programi” ve “Bilgi ve Teknoloji Odakli Üretim Mali Destek Programi” kapsaminda uygun proje basvurularinin sunulmasi amaciyla 5 Aralik’tan itibaren 15.000.000 TL tutarinda iki ayri Mali Destek çagrisina çikti.

 Mevka Mali Destek Programlari Bilgilendirme Ve Tanitim Toplantisi

Mali Destek programlari çerçevesinde 19 Aralik Persembe günü saat 14.30’da Ticaret ve Sanayi Odasi Konferans Salonunda bilgilendirme ve tanitim toplantisi yapilacak.

Konuyla ilgili olarak MEVKA’dan yapilan açiklamada, “Mevlana Kalkinma Ajansi,TR52 Bölgesi 2014-2023 Bölge Plani'nin amaçlari dogrultusunda KOBI tanimina uyan kurum, kurulus ve isletmeler, Gerçek kisiler, Karamaci güden Birlik ve Kooperatifler, Teknoloji Gelistirme Bölgelerinin basvuru sahibi ve Üniversiteler ile Bakanliklara Bagli Arastirma Enstitüleri/Istasyonlarinin da ortak olabilecegi Bilgi ve Teknoloji Odakli Üretim Mali Destek Programi’nin amaçlari Programin genel amaci bölgedeki isletmelerin bilgi ve teknoloji odakli üretim ile rekabet gücünün artirilmasi ve Konya Metropoliten alani haricinde, yerelde bilgi ve teknoloji odakli kapasite gelisiminin saglanmasi ile bölge içi gelismislik farklarinin azaltilmasidir. Programin özel amaci orta-ileri ve ileri teknolojiye geçis maksatli Ar-Ge kapasitesinin güçlendirilmesi, kümelenme basta olmak üzere ortak is yapma bilincinin gelistirilmesi, ürünlerin yenilikçilik yoluyla ticarilestirilmesi, dis ticaret ortaminin gelistirilmesi, bilgi tabanli teknoloji üretim ve kullaniminin artirilmasi, bölgenin yenilenebilir enerji potansiyelinin harekete geçirilmesi, enerji verimliligi ve temiz üretim süreçlerinin iyilestirilmesi, rekabetçi kapasite gelisiminin saglanmasi ile 2014–2023 TR52 (Konya-Karaman) Düzey 2 Bölgesi Bölge Planinin da temel amaçlarindan biri olan “Ulusal ve Küresel Düzeyde Daha Rekabetçi Isletmelerin Gelistirilmesi”ne katkida bulunmak ve yine Planda da geçtigi üzere “Bölge Içi Gelismislik Farklarinin Azaltilmasi ve Kirsalda Yasamin Canlandirilmasi”na katkida bulunmak için TR52 Bölgesi içerisinde bölgesel gelisme ana odaklarindan Konya Metropoliten alani haricinde, bilgi ve teknoloji odakli kapasite gelisiminin saglanmasi amaçlanmistir. Programin genel amaci TR52 Bölgesinde mahalli hizmetlerin iyilestirilmesi için gerekli alt yapinin saglanarak bölgesel kalkinmanin sürekliliginin saglanmasidir. Programin özel amaci altyapi ve çevre sorunlarinin sürdürülebilir bir yaklasimla ele alinip, uygun çözümlerin uygulanmasina destek vererek, çevreye duyarli yöntemlerle TR52 Bölgesi’nde yasam kalitesinin artirilmasidir. Program Önceligi ise “Fiziki ve bilgi tabanli altyapi sistemlerinin koruma kullanma dengesi, sürdürülebilir ve yesil büyüme konseptinde gelistirilerek, paylasilan ortak çevreden elde edilen mahalli hizmet kalitesinin artirilmasidir. Programlar kapsaminda basvuru sahiplerinin sunacagi projelerine azami 500.000 TL destek saglanacaktir. MEVKA bölge kalkinmasinda öncü bir rol oynayarak, programlarlarini gerçek kisilerin yatirim taleplerini karsilamak üzerede tasarlamistir. Fikri, düsüncesi olan mucitlerin hayalleri MEVKA’nin destegi ile gerçeklesecektir. Program kapsaminda bir mekânsal farklilasmaya gidilmis ve Karaman ilinin tamaminin da faydalanacagi Konya metropoliten alan disinda, bölge ilçelerinde yatirim yapmak isteyenlere 3.000.000,00 TL program bütçesi ayrilmistir” dendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284